Замовлення, оформлені після 18.00 та в неділю, доставляються наступного дня
Дегустаційні нотатки
Шампанське Луї Родерер Брют Коллекшн 243 0,75л
Цікаві факти
Історія:
Подорожуючи Францією та знайомлячись з її багатогранною культурою, не забудьте заглянути в Шампань (фр. Champagne) – древній регіон країни. Тут, серед старовинних сіл на смарагдових горбистих луках, розкинулися знамениті виноградники. Слава виробника ігристих білих вин закріпилася за провінцією ще в пізньому Середньовіччі. Спочатку шампанське було рожевим, давався взнаки вплив виноградного сорту піно нуар (pinot noir). Дух суперництва із сусідньою Бургундією, де популяризувалося червоне сухе вино з сорту Піно Нуар, підганяв виноробів Шампані до нових і сміливих експериментів.
Однак через північне географічне розташування регіону виноградники визрівали з невисоким рівнем цукру. А низька температура взимку сповільнювала або зовсім зупиняла бродіння. Сорт ПНуар надто примхливий. І винороби переключили свою увагу на шардоні (фр. Chardonnay). Несподіваним ефектом у виготовленні вина стало вивільнення вуглекислого газу в вже заповнених і закупорених пляшках, що найкращим чином позначилося на напої. Для того, щоб пляшка витримувала тиск, товщали скло, а шийку обмотували дротом для надійної фіксації . З того часу шампанським називається вино, виготовлене виключно в цьому регіоні.
Зростаюча популярність ігристого вина супроводжувала появу нових винних будинків та розширення виноградних терруарів. У насиченому подіями 1833 року в права володіння винним будинком Dubois Père & Fils вступив мсьє Луї Родерер (фр. Louis Roederer), який успадкував компанію від рідного дядька. Першорядним завданням нового власника стала організація збуту продукції на міжнародному ринку.
Був налажен експорт шампанського в Північну Америку та Росію. Будучи естетом, мсьє Родерер приймає далекоглядне рішення спостерігати всю процедуру народження вина: від виноградної лози до закупореної пляшки. Твердо впевнений, що розкішний стиль вина визначається якістю та сортом винограду, він набуває мальовничих ділянок з виноградниками. У середині ХІХ століття це було незвичною практикою, т.к. винороби купували сировину для своїх вин у селян. Таким чином, Луї Родерер започаткував традиційне виноробне господарство.
Його син Луї Родерер II старанно продовжив справу батька. Завдяки стратегічному маркетингу, шампанське Louis Roederer чинно йде по Європі та Північній Америці. Ігристе впевнено входить у салони дворян та будинки заможних буржуа. А на столі російського імператора Олександра II з'являється новий вид кюве - Cristal, створений спеціально для него. Тонкий, елегантний стиль шампанського Louis Roederer досяг слави напою елітного класу.
Louis Roederer – одна з небагатьох сімейних компаній із виготовлення шампанських вин. Сімейні традиції зберігаються кожним спадкоємцем. У 20-ті роки XX століття Леон Олрі Родерер (фр. Léon Olry-Roederer) присвятив свою роботу збалансованому, делікатному поєднанню вин вищої якості. Так виникає основа для майбутнього Брюта Прем'єра (фр.-Brut Premier).
Його онук Жан-Клод Рузо (фр.-Jean-Claude Rouzaud), інженер-агроном та енолог. Професійні знання допомагають йому зміцнювати виноградники та дбати про господарство. Працюючи з ентузіазмом, Жан-Клод Рузо культивує підвищену акуратність до формування індивідуального стилю компанії.покоління родоводу виноробів та продовжуючи сімейні традиції, закладені його прадідами. А докази його грамотного управління продемонстровані щорічним експортом шампанського у кількості трьох мільйонів пляшок.