Цікаві факти
Ігристе біле сухе вино, виготовлене з винограду сортів Шардоне, Вельшріслінг та Вайсбургундер австрійською компанією Schlumberger. Для виробництва напою використовується традиційний метод шампанізації.
В результаті первинного бродіння, яке відбувається у сталевих ємностях, одержують кисле базове вино.
Потім досвідчені енологи компанії, дотримуючись точних пропорцій, змішують молоде вино з витриманими.
Отримане Кюве з'єднують з тиражним лікером та дріжджами, розливають у пляшки та витримують у льохах близько вісімнадцяти місяців при постійній температурі 15-16 градусів та контрольованому рівні вологості.
Таким чином під дією тиражного лікеру відбувається вторинна спиртова ферментація, а потім подальше дозрівання на осаді.
Далі, розташовані під нахилом на спеціальних шейкерних стійках пляшки, повертають і струшуютьзбільшуючи кут нахилу.
Завдяки цьому осад переміщається ближче до шийки. Даний процес називається ремюаж. Потім шийку пляшки охолоджують, і осад видаляється, «вистрілює» разом з частиною рідини.
Для формування фінального профілю в напій додають експедиційний лікер, кількість якого впливає на цукристість вина.
Далі пляшки закупорюють корковою пробкою та витримують ще два тижні.
Вино має яскраво-жовтий колір із золотистим відтінком.
Аромат елегантний, з насиченими нотами бузини та стиглого яблука.
Смак напою легкий, збалансований, з делікатною кислинкою та солодкуватим післясмаком.
Напій подається як аперитив, також ідеально підходить до легких м'ясних страв, закусок, риби, несолодких десертів.
Оптимальна температура подачі становить 5-7 градусів.
Історія:
Schlumberger – австрійська сімейна виноробна компанія, заснована Робертом Альвіном Шлюмбергером.
Роберт Шлюмбергер народився 1814 року в Німеччині (Штутгарт).
Після смерті батька він змушений був кинути навчання і зайнятися торгівлею.
Працюючи в Реймсі у знаменитих підвалах французьких ігристих вин Ruinart Pére et Fils, Шлюмбергер брав участь у створенні напоїв за традиційним способом шампанізації.
Після повернення до Австрії він вирішив зайнятися аналогічним виробництвом шампанських вин (Schaumwein) за французьким методом, використовуючи місцевий виноград. У 1842 році Шлюмбергер заснував виноробну компанію, взявши в оренду кілька виноградників.
Значну фінансову підтримку підприємству надала його дружина Софі Кірхнер.
Сімейний бізнес активно розвивався, і вже в 1845 році на Австрійській торговій виставці ігристі вина Schlumberger отримали нагороду за високу якість.
Надихнувшись успіхом, компанія продовжила вдосконалювати напої.
І 1862 року після Міжнародної виставки в Лондоні шампанське «Sparkling Vöslauer» не тільки стало популярним серед віденських любителів, а й з'явилося у винних картах королівських дворів Австрії та Англії.
У середині ХІХ століття компанія розширила сферу виробництва.
Роберт Шлюмбергер імпортував червоні сорти Rebsorten Cabernet Sauvignon та Merlot із Франції та вперше культивував їх в Австрії.
У 1864 році Шлумбергер обраний мером Феслау, а в 1878 році імператор Австрії Франц Йосип I подарував виноробу титул Едлер фон Голдек. багато сил та ресурсів у розвиток бізнесу. <
У 1895 році компанія отримала Королівський ордер призначення, що означало, що Schlumberger є постачальником вина для королівського столу.
Підприємство пережило дві світові війни, і 1973 року воно перейшло до німецької сімейної виноробної групи Underberg, яка придбала контрольний пакет акцій.
У 2014 році основним акціонером стає холдингова компанія Swiss Sastre SA, яка також прагне дотримуватися австрійських традицій виробництва.
Будучи інноваційним двигуном у галузі, сьогодні корпорація зосереджена на розробці нових продуктів та ідей більше, ніж будь-коли.
Успішними продуктами у 2016 році стали Schlumberger ON ICE та Schlumberger Grüner Veltliner.
Зараз Schlumberger є одним із десяти найкращих у Європі винних будинків, його продукція експортується до більш ніж 30 країн світу.
Майже кожна третя пляшкака виходить із підвалів Відня на міжнародний ринок.
У 2017 році Schlumberger відзначає своє 175-річчя.
Будучи найстарішим виробником ігристого вина в Австрії, компанія продовжує орієнтуватися на цінності, закладені засновником.
Висока якість, поєднання традицій та інновацій, а також відданість австрійській культурі ігристого вина залишаються в центрі уваги Schlumberger.