Відрізняється красивим золотисто-горіховим кольором.
Аромат витончений, середньої інтенсивності. Букет містить нюанси ванілі, чорносливу, кураги та легку нотку мигдалю.
Смак сухий, приємний та збалансований.
Бренді виготовлений із винограду білих сортів Шенен Блан та Коломбар. Урожай зібраний на родючих ґрунтах області Кейп-Вайнлендс. Терруар розташований у зоні середземноморського клімату, з сухим спекотним літом та прохолодною вологою зимою.
Спирт дистильований класичним коньячним методом дворазової перегонки в мідних кубах. Виноградний бренді добре доповнює соковиті та калорійні страви з червоного м'яса та філе морських риб (семга, скумбрія, тунець). Квітковіе аромати напою відмінно відтіняють потужний смак твердих сирів (сорти пармезан, гауда, чеддер). Напій вдало поєднується з вершковим морозивом та шоколадними десертами. Також його можна використовувати для створення коктейлів, змішуючи з колою або фруктовим соком.
Рекомендується подавати в коньячних келихах або склянках з товстим дном. Аромат напою ідеально розкривається при кімнатній температурі. Вперше представлений у 2013 році на виставці Africa's Big Seven. Управляючий офіс знаходиться в Йоганнесбурзі – фінансовій столиці ПАР.
ТМ Nobleman належить KWV - одній із десяти провідних алкогольних корпорацій Африканського континенту. Продукція KWV реалізується на ринках більш ніж 100 країн світу, включаючи Німеччину, СШАі Японію. Виробничі потужності компанії розташовані в самому серці південноафриканського виноробства - долині Кейп-Вайнлендс. Вино дистилюється на заводі KWV Paarl, обладнаному 120-ма мідними перегінними кубами. Середній вік витримки фірмових спиртів становить п'ять років. Якість алкогольних напоїв KWV відзначено більш ніж 300 престижними нагородами.
У 2018-му році компанія голосно відсвяткувала своє сторіччя. Ще 1918 року бурські винороби, нащадки голландських колоністів, об'єднали зусилля під вивіскою гільдії Ko-operatieve Wijnbouwers Vereniging van Zuid Afrika («Кооперативна асоціація виноробів Південної Африки»).
Президентом професійного союзу був обраний Карл Келер - значуща та шанована постать місцевого виноградарства. До 1924-го об'єднання KWV вибилося в незаперечні чемпіони у сфері виробництва та експорту південноафриканського вина. СпУ два роки кооператив отримав перший патент на приготування бренді за класичною французькою технологією регіону Коньяк.
У 1926-му перша партія африканського бренді прибула до Британії. Вже тоді знавці високо оцінили перспективи незвичайного бренді. На хвилі комерційного успіху KWV найняла знаменитого вченого-ботаніка Абрахама Ізака Перольда (Abraham Izak Perold), який створив преміальний червоний сорт Пінотаж. Саме його вдалі селекційні експерименти стали фундаментом для гучного прориву південноафриканських винних брендів у другій половині XX століття.
1997-го кооперативний союз KWV перетворився на централізовану компанію шляхом злиття активів усіх учасників об'єднання. З 2006-го KWV активно завойовує позиції на глобальному ринку преміальних бренді. У 2012-му році, на честь 60-річного ювілею правління британської королеви Єлизавети II, компанія випускає унікальний кіньдо купажу спиртів 10, 12, 15 і 23-річної витримки. У 2015-му році ексклюзивні коньяки KWV справили сенсацію та отримали найвищі оцінки журі на Міжнародному конкурсі вин та спиртних напоїв (IWSC) у Лондоні.