П'ятирічний хересний бренді від винокурні Romate вражає своїм тонким і складним смаком з витонченими нюансами мигдалю, ванілі та карамелі.
Фруктовий букет розкривається відтінками апельсинової цедри, квітів хризантеми, родзинок та свіжосмажених кавових зерен.
Напій виробляється на крайньому південному заході Іспанії, у знаменитому андалусійському місті Херес-де-ла-Фронтера.
Спирти для нього переганяються у мідних кубах із запашного хересного вина сорту Олоросо.
Добірний дистилят витриманий у бочках (бариках) із білого північноамериканського дуба, який «підсолоджує» аромат приємними кокосовими нотками.
У процесі старіння напій також придбав насичене темно-бурштинове забарвлення з благородним рубіновим відливом.
Завдяки вдало збалансованому смаку, хересний бренді служить чудовим дижестивом.
Його зазвичай подаютьу парі з легкими закусками.
Найпростіший і вдалий варіант - всілякі горіхи (мигдаль, фундук) та сухофукти (курага, фініки).
В останні роки хересний бренді знайшов безліч шанувальників на Тайвані, де його використовують як вишукану добавку до чорного чаю.
У чистому вигляді хересний бренді рекомендується подавати при кімнатній температурі, у класичних коньячних келихах. Стародавня іспанська виноробня Sanchez Romate Hermanos заснована в 1781 році виноторговцем доном Хуаном Санчесом де ла Торре.
Саме він сформулював простий фундаментальний принцип стратегії успіху: гарантія якості досягається постійним прагненням досконалості.
На сьогоднішній день залишається однією з небагатьох компаній знаменитого регіону Херес-де-ла-Фронтера, які зберегли власну ідентичність в епоху глобалізації виноробівия.
Чудова репутація бренду засвідчена прихильністю мільйонів поціновувачів у більш ніж 150 країнах світу.
З 1909-го року Sanchez Romate Hermanos є офіційним постачальником елітного алкоголю до парламенту Великобританії та резиденції Папи Римського у Ватикані (Апостольський палац). та космополітизму, не втрачаючи зв'язку з традиційними підходами іспанського регіону Херес.
Успіх Sanchez Romate спирається на чудові властивості мікроклімату та найпівденніших у Європі терруарів західної Андалусії.
300 сонячних днів на рік, легкий прохолодний бриз і сліпучо-білий глинистий грунт віком 100 мільйонів років дають можливість отримати неперевершені врожаї солодких та ароматних сортів винограду Паломіно, Айран та Педро Хіменес.
Компанія досконало витримує етапи провиробництва кріплених вин Хереса: ферментація під дріжджовою плівкою «флор» у бариках з американського дуба, кріплення автентичним бренді подвійної перегонки та старіння за особливою «сходовою» системою – criadera y solera (буквально – «ясла у старій бочці»). Класична «кріадера і солера» вимагає від майстрів льоху величезного досвіду та вміння: бочки з добірним вином різного віку складуються в чотири яруси градієнтом зверху вниз - від молодого до практично готового.
Два рази на рік з нижнього ярусу забирається до 30% вина для подальшого розливу в пляшки, а в місце, що звільнилося, заливають молодше вино з верхнього рівня. Далі купаж дозріває протягом наступних 12 місяців, і цикл повторюється знову. У результаті технологія забезпечує бездоганну якість напою і згладжує природні розходження вінтажів різних років. Крім автентичних хересних вин, Sanchez Romate також виробляє премії.альні та колекційні дистиляти.
У 1948-му компанія вперше представила публіці партію витриманого рому виняткової якості - Ingenio Manacas.
Напій створений провідним майстром купажу фірми Хуаном Хіменесом Вільяльба у кооперації з кубинськими винокурами на основі оригінального колоніального рецепта XVII століття.