Цікаві факти
Один з найпрестижніших і титулованих джинів випускається в обмеженій кількості.
Він виробляється методом подвійної дистиляції у двох різних перегінних кубах.
До його складу входять трави, спеції та прянощі зібрані в різних куточках земної кулі.
Джин Hendrick`s має дивовижний аромат з відтінками ялівцю, гвоздики, коріандру, квітів та цитрусових.
Смак насичений, але м'який, з пряними та цитрусовими тонами.
Довгий та пікантний післясмак.
Джин Hendrick`s рекомендується вживати в чистому вигляді, з льодом і тоніком. сміливо можна назвати одним з найоригінальніших у своєму роді. Його історію почав ще Чарльз Гордон (правнук В. Гранта) понад 50 років тому.і придбати два дуже рідкісних дистиляційних куба - це були дуже рідкісні Carter Head (1948) і Bennet Still (1860 випуску).
Протягом понад тридцяти років ці раритетні апарати припадали пилом без діла, поки до команди досвідчених майстрів своєї справи не прийшла Леслі Грейсі. Талановита дівчина з раннього віку захоплювалася збиранням різноманітних трав, а вже в юнацькому віці проводила всілякі експерименти, ферментуючи та дистилюючи ботанічні дари природи.
Протягом одинадцяти років роботи в компанії Леслі проводила багато сміливих дослідів, комбінуючи різні трави, олії, цитрусові та прянощі.
У 1999 році її праці увінчалися успіхом - на світ з'явився абсолютно неординарний преміальний джин Hendrick's, який вже з перших років свого існування завоював безліч шанувальників серед знавців міцних напоїв.
У неординарний рецепт Хендрікс увійшли одинадцять разіврізноманітних інгредієнтів, що поставляються з різних куточків планети.
Це насіння коріандру та кмину, імбир, лимон та полин, колір ромашки та бузини, плоди кубеби, цедра лимона та апельсина – з Європи та Марокко, ягоди ялівцю з Італії, корінь дудника та фіалки з Франції та Бельгії. Але головними компонентами складу є олія болгарської троянди і свіжий огірок, що додаються в готовий дистилят, - саме завдяки їх присутності джин стає настільки особливим.
Також дуже вагому і важливу роль при виробництві відіграють раритетні куби, в яких проходить весь процес дистиляції благородного напою.
Під час створення свого екстравагантного рецепту, Л. Грейсі також знайшла застосування перегінним апаратам, які так довго стояли без діла.
Цікавий та тривалий процес перегонки відбувається у двох кубах – Картер та Беннет.
Спочатку однакові інгредієнти змішують у різнихпропорціях, що наполягають не протягом доби, і переганяють у різних кубах. Потім дистиляти змішують, при цьому додаючи екстракт болгарської троянди та огірка.
Наприкінці міцний готовий продукт розбавляють екологічно чистою водою з місцевого джерела, в якому компанія William Grant & Sons бере воду для свого першокласного віскі. Також важливим є той факт, що обсяг нерозведеного джину Hendrick's досягає не більше чотирьохсот п'ятдесяти літрів.
Це робиться для того, щоб майстер купажу зміг ретельно простежити за процесом виробництва і досягти оптимального кінцевого результату.
За недовгий час свого існування Hendrick's вже встиг завоювати чимало нагород на міжнародних конкурсах спиртних напоїв, а також у 2003-2004 роках за версією журналів Food and Wine та Wall Street Journal був визнаний найкращим у світі джином