Цікаві факти
Дивовижний марочний український коньяк.
Виготовляється на Ужгородському Коньячному Заводі.
Витримується не менше десяти років у дубових бочках.
Він має багатий аромат з тонами горіхів, сухофруктів, ванілі, шоколаду, східних прянощів.
Смак м'який, повнотілий, з маслянистою текстурою, нотками сухофруктів, родзинок, мармеладу та делікатними пряними нюансами.
Коньяк Ужгород рекомендується вживати в чистому вигляді як діжестив.
Історія:
Марочний коньяк Карпати, представлений від Ужгородського Коньячного Заводу, був вперше випущений 1984 року.
Напій відноситься до категорії КС - старих ковзанів.
Коньячний завод в Ужгороді, заснований у 1959 році на базі цеху з виробництва спирту в невеликому селі Великі Лази, є не тільки одним із найстаріших спиртзаводів, але й одним із лідерів серед виробників міцних спиртних напоїв в Україні.
Ужгородський коньячний завод пройшов довгий шлях розвитку, який розпочався 1959 року з виробництва першої партії коньяку.
Вже за два роки було засновано Закарпатський коньячний комбінат, який до 1962 року випустив свій перший іменитий коньяк "Три зірки". для витримки коньячних спиртів, купажування коньяків.
У ці роки виробничі потужності поступово переносяться до обласного центру.
Переживши економічні спади, підприємство не лише не переривало виробництво своєї продукції, а й рівномірно нарощувалойого обсяги.
У наступні роки керівництво Ужгородського Коньячного Заводу планомірно впроваджувало сучасні технології, продовжуючи йти в ногу з часом.
Виробничі реформи торкнулися і зовнішнього вигляду коньячних пляшок: у 2008 році було ухвалено рішення про зміну їхнього дизайну, а також оновлення фірмових етикеток.
Тепер коньяк розливають у сучасніші стильні пляшки, а нові етикетки, хоч і витримані у традиційних тонах темного дерева, проте стали більш вишуканими, їх прикрашає символ героїчної історії цього краю - Невицький замок. У ході проведення реконструкції, завершеної у 2009 році, було встановлено сучасне обладнання для розливу як марочного, так і простого коньяку.
Також удосконалено виробничі потужності, збудовано спеціальні приміщення, необхідні для витримки спиртів.
Таким чином, пройшовши важкий шляхсвого становлення, Ужгородський Коньячний Завод вийшов у низку найбільш сучасних підприємств зі своєї виробничої та технологічної бази.
Продукція УКЗ відрізняється високою якістю та чистотою смаку.
На сьогодні Ужгородський коньячний завод спеціалізується на виробництві коньків витримкою від 3-х до 12-ти років, створених виключно на основі екологічно чистої сировини.