Цікаві факти
Експериментальна новинка, представлена широкому загалу в 2015 році виробником бурбона Jim Beam, має назву Jim Beam Apple (Джим Бім Еппл). Слід зазначити, що це не чистий бурбон, а напій на його основі, ближче до лікеру.
У напої чудово збалансований смак американського кукурудзяного бурбона та м'якого яблучного лікеру.
Орієнтований Джим Бім Еппл на молодших поціновувачів преміальних алкогольних напоїв, які віддають перевагу міцності насолоді та легкості.
Лікер карамельного кольору.
Наявність яблучної есенції надає світлішого відтінку.
Смак насичений, солодкий, фруктовий - яблучно-карамельний.
Тонким півтоном лікер трохи підкреслено деревним присмаком.
Післясмак не тривалий, але дуже солодкийЛікер Джим Бім Еппл, як кажуть, на любителя.
Сластони будуть у захваті від легкості та м'якості, при цьому алкоголь не відчувається зовсім.
А тим, хто до цукрового смаку байдужий, рекомендовано розбавляти напій льодом, тоніком, соком та колою. Або ж експериментувати з коктейлями. Історія найвідомішого і найбільш продаваного бурбона на земній кулі, бере свій початок з 1788 року , коли у США було прийнято першу Конституцію.
У той час молодий мірошник Джейкоб Бім, родом з Німеччини, запакував усі свої пожитки, і разом із родиною переїхав до Америки, де серед високих пагорбів Кентуккі, в окрузі Бурбон, придбав невелику ділянку, на якій збудував водяний млин. , де переробляв злаки сусідніх фермерів і як плати брав частину зерна.
Незабаром стало важче шукати місце для зберігання зерна і набагато складніше його доставляти на ринок для продажу.
Джейкоб не з чуток знав, що найбільш економічно вигідним застосуванням зерна - є його переробка у віскі.
Так, маючи власний дистиляційний куб, мірошник розпочав виробництво міцного напою, в якому кукурудза була головним компонентом. Кукурудзяний віскі був названий бурбоном, на честь округу в якому він вперше був створений. Незабаром, у 1795 році Бім реалізував партію свого першого бурбона, під назвою Old Jake Beam. 1820, керівництво бізнесом очолив син Джейкоба - Девід.
Через п'ять років, у 1925 році було відкрито канал Ері, що дуже спростило транспортування бурбона та інших товарів Міссісіпі.
Завдяки новим технологіям Девід значно підняв рівень виробництв.тва і вивів компанію на новий високий рівень. Перед самим початком Громадянської війни сімейний бізнес перейшов до рук Девіда молодшого, який незабаром після смерті батька прийняв рішення перевезти винокурню з виготовлення бурбона в округ Нельсон, штат Кентуккі, де були прокладені перші у штаті залізниці.
Це було економічно набагато вигідніше.
Підприємство знайшло нове ім'я – Винокурня біля чистого джерела, оскільки близько і до сьогодні протікає річка з кришталево чистою водою, яка живиться підземними джерелами. сина, - Джеймса (Джима) Біма, якому на той час було лише шістнадцять років.
Через чотирнадцять років Джим почав самостійно керувати виробництвом бурбона Jim Beam і продовжував свою діяльність наступні п'ятдесят два роки. На початку дев'ятнадцятого століття винокурня продобрехала розвиватися, але у зв'язку із запровадженням у США Сухого закону Джиму нічого не залишалося робити як продати підприємство і зайнятися вирощуванням фруктів.
Але через п'ятнадцять років Бім все-таки вирішує повернутися в алкогольний бізнес заснувавши в Клермонті, штат Кентуккі The James B. Beam Distilling Co.
Винокурня почала свій стрімкий розвиток у 1943 році, а в 1947 раптово вмирає Джим. розвитку підприємства.
Після смерті Джеремі The James B. Beam Distilling Co почав керувати Букер Ноє, і його правління тривало протягом двадцяти років.
Потім його змінив Джеррі Делтон, який, до речі, не мав жодного відношення до Бімів.
Після нього у 2007 році керівництво компанією прийняв правнук Джима Біма – Фред Ноє,який і зараз є почесним головним дистилятором Jim Beam.