Замовлення, оформлені після 18.00 та в неділю, доставляються наступного дня
Дегустаційні нотатки
Вермут Мартіні Екстра Драй 1л
Цікаві факти
Вермут Martini Extra Extra Dry - Вермут Мартіні Екстра Драй
- знаменитий італійський сухий вермут Мартіні. Цей напій, який виробляється на основі білого виноградного вина та різних пряних трав (головним компонентом є полин) має свіжий виноградно-трав'яний аромат відтінками спецій. У смаку м'який, пряний, сухуватий, він є незамінним інгредієнтом знаменитого коктейлю Сухої Мартіні (3 частини джину, 1 частина Martini Extra Extra Dry, оливки або лимонна цедра). В інтерпретації Джеймса Бонда цей коктейль готувався з додаванням горілки. Історія:
Мартіні – символ розкоші, статусу, гарного життя та чудового смаку. Історія найпопулярнішого у світі вермуту почалася ще в 1847 році, коли чотири талановиті італійці, вирішили відкрити невелике підприємство з виробництва ароматувин, лікерів і різного роду настоянок, які були дуже популярні в той час. Через 10 років на досить успішне підприємство влаштувався працювати молодий Алессандро Мартіні, який уже через шість років почав керувати компанією та вивів її у лідери ринку. Також йому дуже в цьому допоміг друг – бухгалтер Теофілії Сола. У цей же час на виноробню також прибув молодий винороб і знавець лікувальних трав - Луїджі Россі, який багато працював, і нарешті 1860 року, розробив секретний рецепт найпопулярнішого у світі вермуту. Після створення Россі «ідеального вермуту», в 1864 році, хлопці побудували нове підприємство для виготовлення напою, що розташувалося в маленькому селі Пессіоне, поблизу Турина і недалеко від Альп, багатих на різноманітні трави, які використовувалися в процесі виробництва. Також різні трави завозили і з-за кордону. З того часу акції компанії були поділені на троїх: талановитого продавця Мартіні, чудового бухгалтера Сола та мрійливого винороба Россі. Компанія стрімко розвивалася, перший вермут - Martini Rosso за короткий час отримав визнання не лише на батьківщині, а й у багатьох країнах Європи та Америки. У 1865 році напій отримав свою першу золоту медаль за відмінний смак та високу якість. А в 1878 році на міжнародній виставці в Парижі – отримав гран-прі. Крім цього було ще багато значних медалей. У 1879 році помер один із засновників - Теофіліо Сола, спадкоємці продали його частку партнерам, що залишилися, і тим самим компанія знайшла нову назву - Martini&Rossi. Після смерті Алессандро і Теофіліо сімейний бізнес продовжили їхні діти. Вони дуже зміцнили позиції бренду на ринку та зробили його популярним практично у всіх країнах. Під час Другої світової війни в компанії були звичайно труднощі, як і майже всі в той час. Але після віконня війни, підприємство швидко вийшло з кризи і повернуло собі свій статус. У 1992 році Martini об'єднався із всесвітньо відомою компанією з виробництва рому Bacardi, тим самим отримавши нову назву компанії - Bacardi-Martini Ltd. Починаючи, з 1900 року лінійка вермутів розширювалася. У 2013 році вийшла остання новинка – Spirito (чоловіча версія вермуту фортецею 33%) Для виготовлення оригінальних вермутів компанія використовує майже сто видів трав з різних країн Європи, Америки, Азії та, звичайно ж, Італії.< /noindex>