Цікаві факти
Автентичний карибський ром.
Містить якісний і добре збалансований купаж спиртів, що дистильовані з очеретяного соку на французьких колоніальних винокурнях Мартініки, Гваделупи та Реюньона.
У 2016-му році напій переміг у категорії Срібло на дегустаційному фестивалі International Wine and Spirit Competition (IWSC), а також завоював Бронзу на виставці International Spirits Challenge (ISC). -медовим кольором і сухим, гіркувато-пряним смаком.
Аромат виражений квітково-трав'яний, з характерними нюансами кориці, ванілі, полину та паленої карамелі.
Досить різкий післясмак збалансований мармеладнинами нотами.
Ром Negrita чудово виступає як основа для тропічних коктейлів (Куба Лібре, Дайкірі, Травень Тай, Темрява і буря).
Напій чудово поєднується з різними фруктами, молочними десертами, делікатесамі з червоного м'яса, стравами з білого м'яса птахів та м'якими сирами (рікотта, брі, камамбер).
На Мартиніці темний ром традиційно п'ють у парі зі смаженими бананами чи завареною кавою.
Рекомендована температура при вживанні в чистому вигляді: 16-18 °C
Історія:
Bardinet (Бардині) - один з найстаріших французьких коньячних будинків із 150-річною історією. У 1857-му році молодий виробник винокур із Ліможа, Поль Бардіне, був зачарований можливістю дистиляції спирту із соку цукрової тростини.
Витративши роки наполегливої праці на досліди з перегонкою сировини за допомогою аламбиків, він навчився видобувати ніжні аромати та смаки з гіркої тропічної меляси.
Бардіні одним із перших у Європі здогадався витримувати ром у бочках із класичного бургундського дуба – за класичною технологією округу Коньяк.
Такнародився знаменитий чорний ром (Rhum Negrita), що став родзинкою в асортименті компанії Bardinet. У 1895-му Едуард, син Поля Бардіне, купив величезну земельну ділянку, де незабаром збудував значні льохи для витримки ексклюзивних вин і міцних дистилятів.
Експериментуючи у команді з талановитими виноробами та майстрами льоху, він фактично створив успішну школу купажистів.
За короткий час з-під «пера» учнів Едуарда Бардіне вийшла широка лінійка преміальних алкогольних напоїв.
У наші дні компанія Bardinet багато в чому спирається на відкриття тих років, радуючи шанувальників ексклюзивного алкоголю протягом останніх півтора століття.
У 1974 році французька алкогольна корпорація «Бардіне» інвестувала великі кошти в купівлю розкішного бордоського маєтку Domaine De Fleurenne.
Саме там, на чудовій ділянці площею 15,5 гектар, дозріває добірний виноград для виробництва.тва бренді Beehive (Біхайв).
Виноградні дистиляти витримуються згідно з місцевими традиціями, у 400-річних підвалах шато Флеренн.
Bardinet застосовує найсучасніші технології та обладнання на всіх етапах виробництва, а також безпосередньо перед розливом у пляшки.
У 1993 році Bardinet об'єднала капітали з другим за величиною французьким алкогольним концерном La Martiniquaise.
На сьогоднішній день група входить до десятки світових лідерів-виробників міцного алкоголю.