Замовлення, оформлені після 18.00 та в неділю, доставляються наступного дня
Дегустаційні нотатки
Саке Акаші Дзюмай 0,72 л
Цікаві факти
Junmai - це саке з рису, відшліфованого мінімум на 30%.
При виробництві напою в ферментований рис не додається спирт. Коджі, 100% якого вирощується в префектурі Хеого. Рис шліфується доти, доки не залишиться лише 65% зерна.
Цей саке створюється вручну на кожному етапі, від обробки рису коджі до бутілювання. Витримується в металевих танкерах мінімум шість місяців.
Саке традиційного бродіння, повнотіле, напівсухе у смаку та ароматі, з чистою та добре збалансованою структурою.
Аромат вершковий з нотками груші та банана Насичений, добре відчувається смак стиглого банана.
Чудово поєднується з суші, сашими, салатами та тушкованою рибою чи м'ясом. Подавати охолодженим дДля того щоб насолодитися сухою крихкістю або теплим (підігрітим до 55%) щоб насолодитися солодкою м'якістю.
Історія виробництва:
Історія сакеварного заводу Akashi Sakу починається з періоду Токугава (1600-1867), тоді компанія виробляла соєвий соус та торгувала рисом у бухті Акасі префектури Хего – одному з головних рибальських міст на заході Японії.
Регіон здавна славиться високоякісними морепродуктами, особливо морськими лящами та восьминогами. Наприкінці березня і на початку квітня ці лящі набувають яскраво-червоного забарвлення та йдуть на нерест до берегів Японії. Морський лящ (по-японськи Тай) у шлюбному вбранні вважається в Японії королем риб. Риба Тай у Японії сприймається як символічна нагорода за чесність у торговельних справах.
Саме ця рибка і стала логотипом компанії Akashi-Tai. > Але регіон також відомий і виробництвом саке, завдяки родючому грунту, ідеальному для вирощування рису та достатнім запасам унікальної джерельної води. І вже з 1886 року сім'я Курамото розпочала виробництво саке в Акасі (регіон Хего). У наш час Akashi-Tai – це японське сімейне підприємство, що спеціалізується на виробництві саке преміум класу. Всі саке Akashi-Tai виробляється вручну за традиційним методом з використанням місцевих інгредієнтів найвищої якості.
сорти Ямада Нісікі, вирощений у регіоні Нуого на північ від міста Акасі та унікальна джерельна вода префектури Хего. Завод Акасі 140 років був традиційним кура (сакекурня), який виробляв саке для місцевого населення.
Це було до того моменту, поки президент компанії Кіміо Йоневаза (4-е покоління Курамото володіє заводом) не взяв у свої руки кермо влади і Акасі-Тай став висококачприродним кура. Кіміо Йонезава одержимий тим, щоб зберегти по максимуму традиційний характер високоякісного рису, тому він робить великий акцент на традиційні технології виробництва саке і обов'язковий ретельний органолептичний аналіз якості та консистенції напою.
Традиції повинні бути збережені, однак, впроваджуються і сучасні інновації: температурний контроль, за допомогою якого можна ефективно контролювати процес ферментації та отримувати чудові результати. національний саке виготовлений з коричневого не шліфованого рису. Вперше, на відміну від усіх інших стилів, витримка проводилася протягом кількох років перед тим як випустити продукт на ринок (виготовлений у 2002 році, розлитий у 2005). Стилі саке та його якість залежать від двох компонентів: води тарису. Для виробництва цього напою Akashi Tai використовується лише рис особливого сорту: він відрізняється досить великими та важкими зернами з високою концентрацією крохмалю.
Вирощування такого рису традиційно відбувається в міжгір'ях і на похилих схилах пагорбів, у тих мікрозонах, де відбувається найбільший перепад денної та нічної температури.
До речі, у вільний продаж цей рис не надходить. Як їжа він практично марний, зате його серцевина особливо багата на крохмаль. Кращим і найдорожчим сортом «сакейного» рису вважається «Ямада Нісікі» (вирощується в районі Хього). Саме він використовується для приготування саке Akashi Tai. Не менш важливим елементом у виробництві саке Akashi Tai є вода. Саке Akashi Tai виробляється з чистої джерельної води із знаменитих джерел префектури Хего. Вода у великій кількості міститьжит калій, кальцій, магній та фосфор, що сприяють розмноженню пліснявих грибів.
Все саке Akashi-Tai виробляється вручну за традиційним методом, воно не старіє, не викликає похмілля. Ними можна насолоджуватися у широкому діапазоні температур – від 5 до 55 градусів Цельсія. Воно чудово в теплому або охолодженому вигляді.