UA / RU
 
Графік роботи
пн-чт: 10.00-21.00
пт-сб: 10.00-22.00
нд: 10.00-21.00
Саке Акаши Дзюмай Дайгиндзьо 0,72л

Саке Акаші Дзюмай Дайгіндзьо 0,72 л

Країна походження: Японія
Солодощі: Напівсухе
Тип: Саке
Об `єм: 0,72 л
Міцність: 17%
Кількість
1
Придбати
в 1 клiк
 Обране
  • Доставка кур'єром по Києву протягом 2-х годин
  • Доставка Новою Поштою по всій Україні
  • Самовивіз з наших магазинів у Києві:
    • Вул. Шовковична , 13/2
  • Замовлення, оформлені після 18.00 та в неділю, доставляються наступного дня
Дегустаційні нотатки
Саке Акаші Дзюмай Дайгіндзьо 0,72 л
Цікаві факти


Junmai Daiginjo виробляється зі 100% рису орта Ямада Нісікі з регіону Хеого, рис Коджі, відшліфованого мінімум на 50% (залишок зерна у складі 50% і менше).
Спирт в процесі створення цього різновиду японського напою не додається. Витримується в металевих танкерах мінімум 9 місяців. Це повнотіле напівсухе саке з витонченими нотками фруктів і квітів, а також насиченим ароматом дині, лимона, гіркого апельсина зеленої трави та шавлії. Чудовий, багатий і збалансований смак лимона та гіркого апельсина.
Так само присутня легка мінеральність. Досить тривалий післясмак.

Чудово поєднується з тартаром з тунця з чилі, імбиром та кунжутом, маринованим восьминогом та салатом з кальмарів.
Відмінним доповненням стане морський лящ, а також страви з білої смаженої риби.
Свинячі медальйони з трюфельним соусом.

Подавати охолодженим у винному келиху або келиху для саке. Akashi Sakу починається з періоду Токугава (1600-1867), тоді компанія виробляла соєвий соус і торгувала рисом у бухті Акасі префектури Хего – одному з головних міст рибальства на заході Японії.

Регіон здавна славиться високоякісними морепродуктами, особливо морськими лящами та восьминогами.
Наприкінці березня і на початку квітня ці лящі набувають яскраво-червоного забарвлення та йдуть на нерест до берегів Японії. Морський лящ (по-японськи Тай) у шлюбному вбранні вважається в Японії королем риб. Риба Тай у Японії сприймається як символічна нагорода за чесність у торговельних справах.

Саме ця рибка і стала логотипом компанії Akashi-Tai.
Але регіон також відомий і виробництвом саке, завдяки родючому грунту, ідеальному для вирощування рису та достатнім запасам унікальної джерельної води. І вже з 1886 року родина Курамото розпочала виробництво саке в Акасі (регіон Хего).
У наш час Akashi-Tai – це японське сімейне підприємство, що спеціалізується на виробництві саке преміум класу. Всі саке Akashi-Tai виробляється вручну за традиційним методом з використанням місцевих інгредієнтів найвищої якості.

сорти Ямада Нісікі, вирощений у регіоні Нуого на північ від міста Акасі та унікальна джерельна вода префектури Хего.
Завод Акасі 140 років був традиційним кура (сакекурня), який виробляв саке для місцевого населення.

Це було до того моменту, поки президент компанії Кіміо Йоневаза (4-те покоління Курамото, що володіє заводом), не взяв у свої руки кермо влади і Акасі-Тай став високим.окоякісна кура. Кіміо Йонезава одержимий тим, щоб зберегти по максимуму традиційний характер високоякісного рису, тому він робить великий акцент на традиційні технології виробництва саке та обов'язковий ретельний органолептичний аналіз якості та консистенції напою.

Традиції повинні бути збережені, проте, впроваджуються і сучасні інновації: температурний контроль, за допомогою якого можна ефективно контролювати процес ферментації та отримувати чудові результати. національний саке виготовлений з коричневого не шліфованого рису.
Вперше, на відміну від усіх інших стилів, витримка проводилася протягом кількох років перед тим як випустити продукт на ринок (виготовлений у 2002 році, розлитий у 2005). Стилі саке та його якість залежать від двох компонентів:оди та рису.
Для виробництва цього напою Akashi Tai використовується лише рис особливого сорту: він відрізняється досить великими та важкими зернами з високою концентрацією крохмалю.

Вирощування такого рису традиційно відбувається в міжгір'ях і на похилих схилах пагорбів, у тих мікрозонах, де відбувається найбільший перепад денної та нічної температури.

До речі, у вільний продаж цей рис не надходить.
Як їжа він практично марний, зате його серцевина особливо багата на крохмаль. Найкращим і найдорожчим сортом «сакейного» рису вважається «Ямада Нісікі» (вирощується в районі Хього). Саме він використовується для приготування саке Akashi Tai. Не менш важливим елементом у виробництві саке Akashi Tai є вода.
Саке Akashi Tai виробляється з чистої джерельної води із знаменитих джерел префектури Хего.
Вода у великій кількостімістить калій, кальцій, магній та фосфор, що сприяють розмноженню пліснявих грибів.

Все саке Akashi-Tai виробляється вручну за традиційним методом, воно не старіє, не викликає похмілля. Ними можна насолоджуватися у широкому діапазоні температур – від 5 до 55 градусів Цельсія.
Воно чудово в теплому або охолодженому вигляді.
Показати ще

Відгуки про Саке Акаші Дзюмай Дайгіндзьо 0,72 л

Рейтинг 0 из 5
Залишити відгук
Тут ще немає відгуків
Поділіться своєю думкою про товар
Залишити відгук
Залишити відгук
Поставити оцінку
Оберіть мову сайту!