Цікаві факти
Японське рисове вино (Саке).
Легендарний напій самураїв.
Виробляється з XI століття у префектурі Нара, розташованій у самому серці історичної провінції Ямато.
Для приготування саке відбирається високоякісний японський рис, дріжджова культура «кодзі» та унікальна джерельна вода джерела Дорогава.
Процес виготовлення напою включає трудомісткий етап ручного шліфування зерен – мистецтво, відточене майстрами протягом багатьох сотень років.
Високу якість забезпечують саке Чойя загальне визнання та лідируючі місця на європейському та міжнародному ринках. Чойя має прозорий колір з ніжно-перламутровим відливом.
М'який, злегка солодкуватий смак обумовлений нюансами органолептики рису Oryza sativa japonica.
Аромат ніжний та витончений, з характерними нотами білих квітів.
Класичне саке вечудово поєднується з всілякими стравами японської та середземноморської кухні.
Ідеально підійдуть закуски та салати з морськими ракоподібними (креветки, лангусти), молюсками (мідії, восьминоги) та продуктами із сої.
Напій традиційно подається до столу у підігрітому вигляді (45–50 °C), у фарфорових піалах сакадзуки.