Цікаві факти
Чудова текіла від одного з найпрестижніших виробників цього напою.
Вона виробляється виключно із високоякісних спиртів блакитної агави, витриманих не менше 12 місяців у дубових бочках.
Ця текіла має розкішний аромат з відтінками ванілі, какао, прянощів, дуба.
У смаку м'яка, повнотіла, злегка масляниста з тонами спецій і ледь вловимою насолодою.
Jose Cuervo Black Medallion є чудовим самостійним напоєм.
Історія:
Згідно з давньою легендою текіла з'явилася на світ після того, як блискавка спалила пару кущів агави, а індіанці вчули захоплюючий аромат, як вони називали «нектару богів », І почали його запікати, тим самим отримуючи бадьорий сироп.
Через деякий час у сік з агави стали додавати дріжджі і дистилювати забрудне сусл.о.
Одна з найбільш іменитих і найповажніших компаній, яка розпочала виробництво текіли - Jose Cuervo. Її історія почалася ще у 18 столітті. Дона Хосе Куерво можна вважати першопрохідником у створенні «напою богів».
Він був першим жителем міста Текіла, штату Халіско, хто почав культивувати агаву та відкрив першу фабрику з виробництва міцного напою з агави.
На сьогоднішній день Jose Cuervo є найстарішим будинком виробництва національного дистиляту.
Компанія входить до вісімки найбільших виробників міцного алкоголю у світі.
Понад двісті років, сімейним бізнесом керують нащадки Дона Хосе, зберігаючи найстарішу технологію створення текіли.
Перша пляшка текіли Jose Cuervo була випущена у 1800 році.
Через сімдесят років її почали постачати за межі батьківщини.
У 1891 році напій отримав Золоту медаль за найкращу якістьтво, від самого президента Мексики – Порфіріо Діаса.
Зараз родині Куєрво належать майже 35% плантацій країни, на яких зростає понад три мільйони кущів найкращої блакитної агави.
Текіла дуже популярна і сьогодні.
Щороку її продається не менше восьми мільйонів кейсів.
Всю продукцію Jose Cuervo виготовляють виключно у штаті Халіско.
Для виробництва використовують агаву двох сортів, - Вебер та Азур, віком від шести до дванадцяти років, адже тільки за такий тривалий період дозріває агава для якісного кінцевого продукту.
Фортеця текіли Jose Cuervo може бути від 38% до 40%.
Для витримки використовують найкращі бочки з американського білого дуба, в яких напій набуває ніжності та аромату.
Кожна оригінальна пляшка Jose Cuervo має друк та пронумерована – це є запорукою бездоганної якості.ва напою, за яким стежать на кожній стадії виробництва. Виробничі потужності компанії до цього дня, зосереджені в місті Текіла, на тому ж місці де і були побудовані Доном Хосе.