Цікаві факти
Односолодовий шотландський віскі, виробляється в регіоні Спейсайд. Витримується не менше десяти років у бочках з-під хересу та бурбону.
Насиченого золотого кольору, цей віскі має солодкуватий аромат з тонами стиглого яблука, груші, ванілі, ірису, м'яти.
Смак м'який, вершково-кремовий, з нотами свіжих фруктів, прянощів, мускатного горіха.
Довгий, зігріваючий післясмак.
Рекомендується вживати в чистому вигляді, з льодом. в історичній долині річки Спей, регіону Спейсайд, на північному сході Шотландії.
Скотч даного бренду відрізняє витончена глибина аромату та елегантний смак. Дистилерія заснована великим банкіром Джеймсом Флемінгом в однойменному селі в 1879-му році.
gt; Місце вибрано не випадково – предки бізнесмена осіли там ще наприкінці тринадцятого століття, в епоху правління уславленого шотландського короля Роберта Брюса.
Фамільний девіз Флемінгів «Нехай справа звучить голосніше за слова» і донині знаходить втілення у чудовій якості віскі Aberlour.
Таємнича каста лісових жерців почитала природу, прислухалася до її безцінних порад.
Друїди цінували і оберігали недоторканність дубових гаїв і джерел, де, за їхніми повір'ями, мешкали добрі лісові феї - коригани. Сама назва села Аберлауер чудово зобразила ці старовинні перекази.
У перекладі з гельської воно буквально означає «рот балакучого струмка».
Саме тому на логотипі Aberlour зображено легендарне святилище - гігантський дуб над бурхливим джерелом цілющої води.мна пожежа знищила більшість будівель винокурні, а також левову частку безцінних запасів віскі.
Проте підприємство з гідністю прийняло виклик.
Завод незабаром відбудували, а цехи забезпечили найсучаснішим обладнанням.
Aberlour отримав другий шанс – і блискуче втілив його у життя.
Віра в силу ремесла, любов до праці та впевненість у власних знаннях сформували особливий характер співробітників компанії.
У наші дні віскікурня Aberlour досягла фантастичних обсягів випуску в 3,5 мільйона літрів віскі на рік.
Виробництво засноване на класичній технології подвійної перегонки солодової браги за допомогою мідних кубів.
Їх унікальний дизайн дозволяє видобувати найтонші аромати, забезпечуючи збалансований і насичений смак напою.
Як і раніше, дистилят розбавляють найчистішою джерельною водою, яка протікає неподалік виноку.рні.
Природна фільтрація в торф'яному грунті та гранітному щебені гори Бен-Ріннес надає їй особливої м'якості.
Чудовий букет віскі «Аберлауер» фіналізується витримкою у ретельно відібраних дубових бочках з-під американського бурбона, а також іспанського хересного вина.
На щорічну церемонію дегустації у середині лютого збираються тисячі мешканців Спейсайду.
За старовинною традицією перший келих сонячного напою виливають у річку – на знак поваги до справжніх господарів долини.
Неперевершена майстерність кількох поколінь і крапля благословення стародавніх богів – ось, що робить віскі Aberlour таким особливим.