Цікаві факти
Цей чудовий напій створений за секретною сімейною рецептурою, завдяки якій компанія стала однією з виробників крафтового бурбону, що найшвидше розвивається.
Складність та вишуканість Bulleit досягається завдяки унікальному поєднанню жита, кукурудзи та ячменю, поряд зі спеціальним сортом дріжджів та чистою водою, фільтрованою природним шляхом крізь вапняк.
Віскі має характерний і насичений бурштиновий колір.
В ароматі розкриваються ніжні прянощі з солодкими дубовими тонами.
Завдяки високому вмісту жита смак напою м'який, злегка сухуватий, наповнений прянощами, відтінками меду, ванілі та ірису.
Післясмак димний, тривалий.
Історія бурбона Boulleit почалася ще в 1830 році.
На той час американці виробляли віскі з різних сортів зерна та у різних співвідношеннях.
Кожна партія одного і того ж напою могла зовсім відрізнятися, оскільки за якістю напою, що виробляється, особливо не стежили, і спеціальної рецептури у виробників не було.
Серпень Буллет був підприємцем, - мав невеликий трактир у місті Луїсвіллі, штат Кентукі. Якість напою, який Август продавав своїм клієнтам, його зовсім не задовольняло, і він вирішив створити власний віскі, який би відрізнявся гарною якістю і стабільним смаком. Незабаром після багатьох експериментів, шинкар винайшов власний дивовижний за смаком бурбон.
Одного разу, одного похмурого дня, Буллету треба було перевести бочки з бурбоном у Новий Орлеан.
Але, під час транспортування, щось сталося, і Августин зник разом із грузом.
Ця трагічна загадка і досі залишається нерозгаданою.
Усі думали, що рецепт було втрачено, але це виявилося не так.
Через багато часу пра-правнук Августина Том здійснив свою мрію, - відновив виробництво бурбона Boulleit за старовинним рецептом свого предка.
Протягом тридцяти років Том займався правознавством на Bernheim.
Він завжди хотів займатися виробництвом віскі, і одного разу, отримавши в подарунок від батька секретний сімейний рецепт, вирішив здійснити свою мрію.
До сьогоднішнього дня бурбон Буллет виробляється відповідно до давніх сімейних традицій.
При виробництві використовується велика кількість жита, що надає напою пряного характеру з гладкою, чистою текстурою.
Також виробник наголошує на особливому сорті дріжджів і природно на фільтрованій через вапняк воді, яка відіграє важливу роль при сВитримка бурбона відбувається від шести до восьми років, в обвуглених бочках з американського дуба.
Boulleit bourbon розливається в оригінальні пляшки, виконані у стилі медичних баночок часів громадянської війни.