Цікаві факти
Бурбон Jim Beam Honey (Медовий) дивовижний напій.
Він гарний, як у чистому вигляді, з невеликим додаванням кубиків льоду, так і в змішаних коктейлях, для яких створювався спочатку.
Тим не менш, бармени вважають за краще експериментувати саме з коктейлями, надаючи їм неповторного смаку медового бурбона.
У домашніх умовах можна скористатися простим способом приготування: змішати бурбон Джим Бім Хані, яблучний сік та трохи імбирного пива.
На початку 2012 року цей алкогольний напій був найбільш продаваним бурбоном у світі.
Що ж так привабило покупців?
Бурбон відрізняється світло-золотим кольором.
Або відтінком легкого квіткового меду.
Аромат надзвичайно солодкий, з колоритом ванілі, карамелі та меду.
Різні спеції у вигляді кориці та свіжоспиляного дуба.
Перше враження: смак інтенсивний, медовий і дуже солодкий.
Насичений характер бурбону нагадує лікувальні медові льодяники з аптеки.
Спочатку це дивує, однак у різноманітних коктейлях саме цей смак приваблює. Нотки прожареного дуба та спецій (імбиру, кориці та мускатного горіха) чудово розбавляють насолоду та нудотність смаку.
Післясмак зігріваючий, солодкий, карамельно-медовий. Бурбон Jim Beam Honey призначений для творчих експериментів з коктейлями.
Любителі солодкого можуть вживати його в чистому вигляді або з льодом. Історія найвідомішого і найпродається бурбона на земній кулі бере свій початок із 1788 року, коли у США було прийнято першу Конституцію.
У той час молодий мірошник Джейкоб Бім, родом з Німеччини, запакував усі свої пожитки, і разом із сім'єюй переїхав до Америки, де серед високих пагорбів Кентуккі, в окрузі Бурбон, придбав невелику ділянку, на якій побудував водяний млин, де переробляв злаки сусідніх фермерів і як плату брав частину зерна. Незабаром стало важче шукати місце для зберігання зерна і набагато складніше його доставляти на ринок на продаж.
Джейкоб не з чуток знав, що найбільш економічно вигідним застосуванням зерна є його переробка у віскі.
Так, маючи власний дистиляційний куб, мірошник розпочав виробництво міцного напою, в якому кукурудза була головним компонентом. Кукурудзяний віскі був названий бурбоном, на честь округу в якому він вперше був створений. Незабаром, в 1795 році Бім реалізував партію свого першого бурбона, під назвою Old Jake Beam. Керівництво бізнесом очолив син Джейкоба - Девід.
Через п'ять років, у 1925 році було відкрито канал Ері, що дужеü спростило транспортування бурбона та інших товарів Міссісіпі.
Також, завдяки новим технологіям Девід значно підняв рівень виробництва і вивів компанію на новий високий рівень. бурбона в округу Нельсон, штат Кентуккі, де були прокладені перші в штаті залізниці.
Це було економічно набагато вигідніше.
Підприємство знайшло нове ім'я – «Винокурня біля чистого джерела», тому що по близькості і донині протікає річка з кришталево чистою водою, яка живиться підземними джерелами. Потім Девід Бім Молодший залучив у компанію свого сина , - Джеймса (Джима) Біма, якому на той час було лише шістнадцять років.
Через чотирнадцять років Джим почав самостійно керувати виробництвом бурбону Jim Beam і продовжував свою діяльність наступні п'ятдесят два роки. На початку дев'ятнадцятого століття винокурня продовжувала розвиватися, але у зв'язку із введенням у США Сухого закону Джиму нічого не залишалося робити як продати підприємство і зайнятися вирощуванням фруктів.
Але через п'ятнадцять років Бім все-таки вирішує повернутися в алкогольний бізнес заснувавши в Клермонті, штат Кентуккі The James B. Beam Distilling Co.
Винокурня почала свій стрімкий розвиток у 1943 році, а в 1947 раптово вмирає Джим. Але його гідний син Джеремі доклавши всіх зусиль, відкриває ще одну винокурню, і цей факт мав величезне значення для успішного розвитку компанії.
Після смерті Джеремі The James B. Beam Distilling Co почав управляти Букер Ноє, і його правління тривало протягом двадцяти років.
Потім його змінив Джеррі Делтон, який, до речі, не мав жодного відношення до Бімів.
Після нього у 2007 році рукокомпанією прийняв правнук Джима Біма – Фред Ноє, який і зараз служить почесним головним дистилером Jim Beam.