Цікаві факти
Знаменитий американський бурбон, який по праву вважається напоєм преміум класу і одним з найшанованіших бурбонів у всьому світі. , завдяки шестирічній витримці в дубових бочках. Смак густий, маслянистий, насичений у той же час дуже ніжний, з делікатними медовими нотками. кори.
Цей витриманий бурбон ідеально вживати в чистому вигляді або з льодом як дижестив. Крім того, він є чудовою основою для різноманітних коктейлів.
Свою історію цей чудовий напій починає з далекого 1840 року.
На той час сім'я Семюель запускаєвиробництво бурбона Makers Mark.
На жаль 1920 року уряд США ухвалив «сухий закон» і винокурню довелося закрити до його скасування, більш ніж на тринадцять років.
З часом, а точніше у 1943 році Білл Семюель - старший, відновлює виробництво Makers Mark, але не за старим сімейним рецептом, який застосовувався протягом ста сімдесяти років, а за зовсім іншим, винайденим самі особисто.
>
Унікальність рецептури криється в майстерно підібраних компонентах, - м'яка червона пшениця озима, замість звичної жита, кукурудза і солод.
Також Makers Mark – це унікальний у своєму роді перегінний завод з виробництва бурбону, що використовує вапнякову воду, що не містить залізо, не міську, і не річкову, а виключно з особистого джерела – десяти-акрового озера багатого на вапняк і знову наповнюється кожної весни.
Ферментація напою відбувається не сучасноних сталевих чанах, а в бочках з кипарису, вік яких досягає ста років.
У наш час віскікурня є унікальною завдяки методу подвійної дистиляції свого бурбона. Найменування для бурбона та оригінальну форму пляшки придумала дружина Білла, Мардж Семюелс, яка була колекціонером посуду з олова і не з чуток знала, наскільки важливою є оригінальна упаковка для будь-якого продукту.
До того ж вона була володаркою колекції коньячних пляшок, деякі з них були запечатані сургучем або воском.
У 1958 році в сургуч була занурена перша пляшка Makers Mark, запечатана та продана за сім доларів.
У 2000-2001 роках, у зв'язку з зростаючою популярністю та потребою Makers Mark у світі, легендарна винокурня наростила виробничі потужності більш ніж удвічі.
Але тим не менш більшість процесів виробництва робляться вручну ісьогодні.