Чудовий скотч, приготовлений із суміші односолодових віскі трьох винокурень регіону Спейсайд.
Купаж має гладку вершкову текстуру і потужне, маслянисте тіло.
Віскі Monkey Shoulder демонструє елегантний аромат з тонами мармеладу, морозива крем-брюле, заварного какао та солоду.
У другому ешелоні вгадуються тони ванілі, мускатного горіха, гвоздики, кориці та анісу.
Смак виражений солодовий, з нюансами вершків, персика, імбиру, цукерок тоффі, гречаного меду, меліси та деревини дуба. Післясмак середньої інтенсивності, з відтінками кураги, ячменю та топленої олії.
Скотч приготований методом подвійної перегонки солодової браги у мідних кубах.
До речі, термін monkey shoulder – тобто мавпяче плече – сходить до часів, коли робітники солодкий годинами поспіль вручну перевертали підігрітий ячмінь.
Наприкінці зміни солодівніки помітно сутулювалися, нагадуючи карикатурних горил. Реліз однаково чудовий як чистому вигляді, так і в складі коктейлів.
Фудпейринг: страви з м'яса, копчена сьомга, молочний шоколад, тверді сири.
Ідеальна температура подачі: 22-25 ° С