Цікаві факти
Мабуть, один із найкращих шотландських віскі, у недешевому, але доступному ціновому діапазоні.
Міцний, 40 градусний алкогольний напій. Належить до групи односолодових віскі.
Солод – це основа у виготовленні віскі Сінглтон.
Пророщені зерна ячменю, завдяки хімічним властивостям, наводять на дію процес ферментації, тобто. бродіння.
Залиті водою ячмінні зерна розчиняють цукор, утворюючи сусло.
Для бродіння до нього додають дріжджі. Процес ферментації відбувається від п'ятдесяти до ста двадцяти годин.
Важливо, щоб ячмінний солод був виготовлений на одній віскокурні, чого й дотримуються виробники Singleton of Dufftown 18 Years Old.
Акуратне дотримання прийнятої технології забезпечує кінцевому продукту ідеальні смакові якості.
Вода, що використовується при виготовленні віскі Сінглтон, ретельно відібрана фахівцями-гідрологами.
gt; Найчистіша вода із природного джерела Ключ Дорі проходить природну дистиляцію, тобто. очищення.
Для процесу перегонки обрано повільну технологію, що проводиться в кубах великої ємності. Дуже важливий наступний етап виготовлення віскі – умова витримки.
Дозріває скотч у дерев'яних баках.
Бочки з європейського дуба надають напою фруктові інтонації, а медово-ванільний смак додає американський дуб.
Бочки, які використовуються при зберіганні віскі, вибираються виробником не нові.
Відбираються тільки ті, в яких містилися раніше або бурбон, або херес. Рекомендується вживати в чистому вигляді як діжестив.
Дозволяється для змішування один з компонентів: вода, кола або содова.
Це не порушить основний запах віскі, але прибере гіркоту.
На додаток до напою гарні фрукти, шоколад чи морепродукти.
Singleton of Dufftown 18 Years Old має насичений золотий колір, сухий фруктово-горіховий смак.
Аромат просякнутий сухофруктами, дубом і фундуком. Післясмак довгий, поступово розкриваються відтінки кави та мигдального печива.
Подають віскі до столу в широкому келиху з прямими стінками. Поганого віскі не буває. Просто деякі сорти віскі кращі за інші,- ці слова приписують лауреату Нобелівської премії американському письменнику Вільяму Катберту Фолкнеру.
Достовірність цієї фрази може оцінити лише справжній гурман.
Згідно з суворими правилами національного законодавства, шотландський (скотч) віскі виробляється тільки на території Шотландії.
Це створило сприятливі умови для розвитку та зміцнення гуральної справи.
Виробництвовіскі у Шотландії має багатовікову історію.
Тут практикують традиційні методи виготовлення поряд з безперервними способами купажування (змішування різних видів віскі для покращення його якості та виведення нового виду).
В результаті подібних експериментів у 1974 році на лікеро-горілчаному заводі в графстві Банффшир з'явився новий сорт віскі, який був названий Сінглтон, тобто одиничний у своєму роді, унікальний.
На початку 70-х років XX століття, після ретельного вивчення джерельної води в окрузі, було знайдено джерело з м'якою та чистою водою.
Просочуючи крізь шари каменю та піску, вода проходить природну дистиляцію.
Таку воду з джерела, що називається Ключ Дорі, і використовують при виготовленні віскі Сінглтон.
Дебютну партію випустив торговий бренд Justerini Brooks.
Спочатку напій було запущено для продажу у магазинах безмитної, вільної торгівлі. Покупцями,головним чином, стали пасажири авіарейсів між Європою та Північною Америкою.
У міру зростання популярності віскі, розширювався і ринок збуту.
У 2000-х років всі права на торговий бренд віскі Сінглтон перейшли компанії Діаджіо(Diageo), британському магнату у світі алкогольних напоїв. Виробником стає Даффтаун Дистилері (Dufftown Distillery).
Було ухвалено рішення випускати віскі Сінглтон на трьох різних віскокурнях, зберігаючи при цьому оригінальну, починаючи з 1974 року, технологію.
Проте назва продукту відрізняється одна від одної.
Наприклад, віскі Singleton of Glendullan призначається спеціально для ринку Північної Америки, Singleton of Dufftown для Європи та країн пострадянського простору, Singleton of Glen Ord для Азії.
Свою якість Сінглтон неодноразово підтверджував на міжнародних виставках та змаганнях, таких як The Scotch Whisky Masters (2014), де ббув взятий головний приз, International Wine and Spirit Competition – завойована срібна медаль і в інших заходах.
Згідно з загальновстановленими нормами та правилами, односолодовий віскі можна допускати до продажу лише після трьох років витримки. А, оскільки Сінглтон належить до цієї групи, виробники встановили свій мінімальний термін витримки від 12 років.
Цього часу достатньо для розкриття оригінального букету ароматів.
Головна відмінність віскі Сінглтон від інших алкогольних напоїв цієї групи густий, насичений смак.