Цікаві факти
Цікавий віскі Сінглтон Санрей належить до групи односолодових.
У продажу з 2014 року.
Гарне поєднання ціни та якості.
Цей досить молодий реліз віскі сім'ї Сінглтон вже встиг завоювати свою чималу аудиторію серед справжніх поціновувачів віскі. Примітно, що найменування Sunray запозичене з професійної лексики рибалок, які промишляють ловом лосося.
Саме тому на етикетці ми спостерігаємо емблему лосося, що стрибає.
Витримано віскі у попередньо прожарених дубових бочках з-під бурбона.
Елегантний, благородний і багатий на смак напій. Колір: золотисто-медовий.
Фруктовий аромат збагачений двома парами інгредієнтів, що добре поєднуються: ваніллю з трав'яним медом і яблуками з чорною смородиною.
Основна нота м'якого смаку – запечені яблука з корицею. Післясмак досить короткий, проте зігріваючий і сухий. Віскі Сінглтон Санрей подають у прямих келихах з товстим дном. Як закуски підходять морепродукти, наприклад, копчений лосось, форель або креветки. Хорошим доповненням буде чорний шоколад і, звичайно, сигара. Просто деякі сорти віскі кращі за інші,- ці слова приписують лауреату Нобелівської премії американському письменнику Вільяму Катберту Фолкнеру.
Достовірність цієї фрази може оцінити лише справжній гурман.
Згідно з суворими правилами національного законодавства, шотландський (скотч) віскі виробляється тільки на території Шотландії.
Це створило сприятливі умови для розвитку та зміцнення гуральної справи. &Виробництво віскі в Шотландії має багатовікову історію.
Тут практикують традиційні методи виготовлення поряд із безперервними способами купажування (змішування різних видів віскі для покращення його якості та виведення нового виду).
В результаті подібних експериментів у 1974 році на лікеро-горілчаному заводі в графстві Банффшир з'явився новий сорт віскі, який був названий Сінглтон, тобто одиничний у своєму роді, унікальний.
На початку 70-х років XX століття, після ретельного вивчення джерельної води в окрузі, було знайдено джерело з м'якою та чистою водою.
Просочуючи крізь шари каменю та піску, вода проходить природну дистиляцію.
Таку воду з джерела, що називається Ключ Дорі, і використовують при виготовленні віскі Сінглтон.
Дебютну партію випустив торговий бренд Justerini Brooks.
Спочатку напій був запущений для продажу в магазинах безмитного, вільноготоргівлі. Покупцями головним чином стали пасажири авіарейсів між Європою та Північною Америкою.
У міру зростання популярності віскі, розширювався і ринок збуту.
У 2000-х років всі права на торговий бренд віскі Сінглтон перейшли компанії Діаджіо(Diageo), британському магнату у світі алкогольних напоїв. Виробником стає Даффтаун Дистилері (Dufftown Distillery).
Було ухвалено рішення випускати віскі Сінглтон на трьох різних віскокурнях, зберігаючи при цьому оригінальну, починаючи з 1974 року, технологію.
Проте назва продукту відрізняється одна від одної.
Наприклад, віскі Singleton of Glendullan призначається спеціально для ринку Північної Америки, Singleton of Dufftown для Європи та країн пострадянського простору, Singleton of Glen Ord для Азії.
Свою якість Сінглтон неодноразово підтверджував на міжнародних виставках та змаганнях, таких як The Scotch Whisky Masters (2014), де було взято головний приз, International Wine and Spirit Competition – завойовано срібну медаль і в інших заходах.
Згідно з загальновстановленими нормами та правилами, односолодовий віскі можна допускати до продажу лише після трьох років витримки. А, оскільки Сінглтон належить до цієї групи, виробники встановили свій мінімальний термін витримки від 12 років.
Цього часу достатньо для розкриття оригінального букету ароматів.
Головна відмінність віскі Сінглтон від інших алкогольних напоїв цієї групи густий, насичений смак.