Цікаві факти
Алкогольний напій №1 у Південній Кореї, що втілює багатовікову історію цієї країни.
Згідно з легендою, його рецепт принесли монгольські нукери, які вторглися на Корейський півострів понад 700 років тому.
У наші дні щорічно виробляється понад три мільярди пляшок соджу - більше, ніж будь-якого іншого алкогольного напою на планеті.
Класичний соджу Hitejinro Chamisul готується методом перемелювання та ферментації батату (солодкої картоплі), рису та ячменю.
Отриману бражку чотири рази дистилюють у традиційних глиняних кубах соджу горі.
Вигнаний спирт пом'якшують фільтрацією через бамбукове вугілля.
Соджу - це справжня знахідка для поціновувачів східної екзотики.
Він має прозорий, злегка білястий, колір.
В ароматі вгадуються характерні землісті ноти, а також легкі нюанси вологої пшениці, зеленого кизилу та вагаенних кольорів.
Смак м'який, солодкуватий, з легкими тонами анісу.
Текстура шовковиста. Напій чудово гармонує зі стравами далекосхідної та середземноморської кухні.
Ідеально підійдуть мариновані мідії, відварені креветки, суші з філе сьомги та салати із соєвим сиром.
Соджу прийнято подавати підігрітим до 25-30 ° C, у фарфорових піалах або скляних стопках об'ємом 30-50 мл.