Цікаві факти
Сицилійське десертне вино бурштинового кольору.
Виготовлено з автохтонного винограду рідкісних білих сортів Грилло, Ансоніка та Катарратто. Ділянки виноградників розташовані на заході острова Сицилія.
Урожай зібраний та відсортований вручну.
Вино витримано два роки в дубових бариках із бургундського дуба всередині печер із вулканічного туфу. Якість вина захищена престижною категорією DOP («вина із захищеним найменуванням за походженням»)
Букет вина містить витончені аромати сухофруктів, підкопченої полуниці та ферментованого тютюну.
Смак м'який, солодкуватий і гармонійний, з приємними відтінками смажених горішків та чорносливу у фіналі. 2016. Марсала чудово п'ється в саму вигляді.
Ідеально супроводжує солодкі десерти, зокрема бісквітні торти, тістечка, марципанове печиво та вершкове морозиво.
На Сицилії сухі кріплені вина традиційно подають до тушкованої курки, жаркого з телятини та нарізаного скибочками твердого сиру пекорино.
Перед вживанням напій бажано охолодити до 13-15 °С.