Відмінно збалансоване сухе червоне вино. Виготовлено з винограду благородного сорту Темпранільйо. Поєднує бархатисту танінність сорту Каберне-Совіньйон та фруктову ароматність Гренашу.
Виноградники розташовані на глинисто-вапняних ґрунтах іспанської провінції Ріоха. Традиції виноробства у регіоні налічують понад три тисячі років. У середні віки через Ріоху пролягав знаменитий паломницький маршрут - шлях Святого Якова. Ароматне червоне вино особливо цінували ідальго, що запасали сонячний напій у далекі хрестові походи.
«Кастілло дель Канте Кріанза» витримано у дубових бочках бордоського типу протягом одного року. З першого вдиху букет занурює в атмосферу іберійського карнавалу: соковиті ноти полуниці, черешні, маліни та червоної смородини. Смак приємний і гармонійний, з пряними відтінками кориці та ванілі у фіналі. Чудовий потенціал напою найкраще розкривається у поєднанні із щільними стравами з червоного м'яса, гусячим паштетом та витриманими іспанськими сирами (манчего, тітілля, ідіасабаль). . Ідеальна температура подачі до столу - 16-18 °С.
Історія:
Компанія Бодегас Наварро Лопес базується в найстарішої іспанської виноробної провінції Вальдепеньяс. Перший камінь у фундамент винної фабрики заклав 1904-го землевласник Хуан Санчес Мегіа. Виробництво обмежувалося скромними рамками сімейного бізнесу. У 1930-х продукція потрапила в поле зір поціновувачів, і блискавично увійшла до моди. Щороку до Мадрида прямою залізницею надходило двісті тисяч пляшок фірмового напою. Цілком можлОчевидно, що його пробував Ернест Хемінгуей, який тоді працював репортером в іспанській столиці. Під час Громадянської війни виноробню націоналізували республіканці. Лише 1940-го законним спадкоємцям повернули право на володіння.
У сімдесятих завод викупив нинішній президент компанії дон Доротео Наварро Донадо. Він сміливо реорганізував виробництво, акцентувавши увагу на виробництві марочних вин, витриманих у дубових бочках. Господарство Bodegas Navarro Lopez розташовується на площі 150 гектарів. Відповідно до принципу біодинаміки, всі виробничі споруди делікатно інтегровані в навколишній ландшафт. Це не забаганка моди, а щира філософія власників компанії. «Чому ви дивуєтесь? Адже ми робимо вино для друзів», – каже Доротео Наварро Донадо. Лози культивуються вручну з воістину материнським трепетом.
Суворий облік якості та фокусування на унікальних традиціях гарантують стабільно високі характеристики напоїв Bodegas Navarro. Ретельна праця технологів відзначена безліччю нагород. У 2009-му році вина Bodegas Navarro вибороли дві золоті медалі на найавторитетнішому конкурсі алкогольних напоїв Concours Mondial de Bruxelles. У рядових поціновувачів бренд Бодегас Наварро Лопес заслужив на репутацію якісних органічних вин за доступною ціною.