Цікаві факти
Вино Hans Greyl - Sauvignon - Вино Хайнс Грейл Совіньйон Блан
Французька група компаній Les Grands Chais de France (Ле Гран Ше Де Франс) збагатила свій асортимент винятковим вином із Нової Зеландії Hans Greyl Sauvignon Blanc.
Ось уже п'яте десятиліття гримить слава білих новозеландських вин, що становлять серйозну конкуренцію континентальному Совіньйону Блан.
Дивовижне сусідство з Антарктидою, помірний прохолодний клімат та сприятливі сонячні дні – ключові компоненти неповторного смаку острівного білого сухого вина.
Серед цілого ряду знаменитих вин, новозеландське відрізняється відомою терпкістю та кислинкою.
Цьому витонченому вину, виробленому в регіоні Мальборо, характерна острівна вишуканість у поєднанні з класичними смаковими особливостями.
Колір вина світло-жовтий, з ніжним відтінком зеленої груші.
Аромат класичний для новозеландського Совіньйон Блан: тонкий, стриманий, з поступовим розкриттям нот тропічних фруктів (манго, маракуйя, грейпфрут), аґрусу та свіжоскошених трав.
Смак витончений, бадьорий, добре збалансований.
Яскраво виражені ноти аґрусу та райського цитрусу грейпфрута.
Освіжаюча кислинка інтенсивно відчувається у тривалому післясмаку.
До білого сухого вина Hans Greyl Sauvignon Blanc переважно вибирати жирну червону рибу (стейки лосося, сьомги, форелі).
Прекрасну пару складуть салати з морепродуктів, асорті з жирних сортів сиру (козячі сири, наприклад, голден крос або бюш-де-шевр з білою пліснявою).
Історія:
< br /> Франція, як і раніше, займає провідні позиції в багатьох галузях, задає тон високій моді і стилю.
Панує вона і в мистецтві виноградарства.
Винороби з усього світучерпають натхнення у французьких майстрів та впроваджують досвід у рідних країнах.
Французька династія талановитих виноробів Хелфріш (Helfrich) будувала сімейний бізнес розпочавши з випуску дистилятів та інших міцних фруктових алкогольних напоїв: наприклад, Kirshwasser (Кіршвассер), Schnapps (Шнапс), а також бренді.
Син Рене Хелфріша – Джозеф, зацікавився випуском вина у 1979 році.
Надихнувшись красою ельзаських земель (Ельзас – прославлений регіон Франції, що межує зі Швейцарією та Німеччиною), Джозеф Хелфріш засновує групу компаній Les Grands Chais de France (GCF Group) і налагоджує виробництво вин.
До складу концерну в різний час увійшли знамениті винні будинки: Calvet (Кальве) з регіону Лангедок-Русійон, за допомогою якого GCF Group стає передовим пзалишачем французьких вин у світі; Arthur Metz (Артур Мец) з ельзаськими виноградниками; JP Chenet (Шене) з новаторським вигнутим оформленням пляшки під назвою Жозефіна; Le Château de la Tuilerie (Шато- де-ла-Тюїльє), плантації якого піднімаються до вісімдесяти метрів над рівнем моря, в оточенні передгір'їв Севенни та середземноморського клімату; Domaine de la Baume (Дом'є де ла Баум) з його ідеальним для винограду суглинистим грунтом; > Carod (Карод), що приєдналися до концерну в 2008 році;
Сімейна виноробня Dulong (Дулонг), визнана на виноробному ринку Бордо з 1873 року та інші.
Дивовижним придбанням GCF Group стає новозеландський бренд Hans Greyl (Хайнс Грейл).
Виноградні плантації розташовані у винятковому за кліматом регіоні Мальборо, що на Південному Острові Нової Зеландії.
В оточенні ланцюжка Південних Альп зберігається помірний рівний клімат, без різких температурних стрибків та з невеликою кількістю опадів.
Суглинистий грунт, що лежить на вулканічних підґрунтях, дав притулок технічний виноград Совіньйон Блан так благополучно, що новозеландське вино прославилося на весь світ фруктовою округлістю з легкою кислинкою.
Група компаній Ле Гран Ше Де Франс визнана найпрестижнішою приватною французькою виноторговою компанією.
І впливовим професіоналом у галузі виноградарства, енології та виноробного бізнесу.
Володіючи великими виноградними плантаціями, 300 га, Група GCF дотримується філософії найменшого втручання в природу терруару, але при цьому застосовуючи сучасні автоматизовані технології виготовлення вина.