- чудове червоне сухе вино. Виробляється виключно з сорту Мальбек у регіоні Мендоса – «аргентинської Бургундії». Унікальний терруар розташований у передгір'ях Анд на висоті 960 метрів над рівнем моря. Багатий мінералами грунт утворений із опадів древнього мезозойського моря. Грона дозрівають на знаменитих п'ятдесяти літніх лозах, посаджених засновником виноробні - Луїджі Боске. Збирання врожаю проводиться вручну і лише у вдалі роки, про що повідомляє слово Reserva на етикетці. Ферментація проводиться в чанах, що повільно обертаються, з нержавіючої сталі при температурі 27 °C. Вино витримується дванадцять місяців у бочках із коньячного французького дуба. Перед розливом у пляшки піддається легкої фільтрації від осаду. <Колір - шляхетна шпинель. Тіло вина насичене та м'ясисте. Текстура бархатиста. У першому вдиху – характерний аромат вишні з перцевими нотами. Смак питий, об'ємний та ніжний. Мотиви чорничного варення та лісових ягід. Делікатні таніни в післясмаку. Прекрасно акомпанує стравам на основі дичини: оленина, кабанятина, м'ясо фазана. Ідеально поєднується з твердими сирами елітних сортів: пармезан, чеддер, ронкаль. Рекомендована температура подачі вина Luigi Bosca Malbec - 15°C.
Історія:
Вино - частина національної культури Аргентини. Значна заслуга в цьому належить компанії «Луїджі Боска». Її заснував іспанський винороб Леонсіо Арізу. 1890-го він прибув до Південної Америки в пошуках нових можливостей, а вже 1901-го відкрив виноробню упровінції Мендоса. Залитий сонячним промінням гірсько-рівнинний ландшафт, пишна рослинність і льодовикові річки послужили чудовою базою для унікального терруару. Заводик тулився у будівлі старого млина. По сусідству розташовувалися виноградники італійського емігранта на прізвище Боска. Леонсіо запропонував об'єднати зусилля задля спільного процвітання. На знак подяки він назвав підприємство на честь приятеля. Новаторські методи та непохитний дух працьовитості стали візитною карткою вин Luigi Bosca.
Через 117 років підприємство знаходиться в руках онуків і правнуків Леонсіо Арізу. Нащадки вшановують священні традиції створення якісних вин. Фірма володіє сімома латифундіями, розташованими в привілейованих районах Лухан-де-Куйо, Майпу та Валле-де-Уко. Виноградники багато представлені класичними європейськими сортами Каберне, Мерло, Мальбек, а також Совіньйон Блан, Шардоне та Віоньо. Компанія трепетно сповідує золоте правило: «Престиж ґрунтується на досвіді». Чотири покоління виноробів працювали з кипучою пристрастю та безмежною відданістю своїй справі, намагаючись розгадати таємні бажання виноградної лози. В результаті багаторічних лабораторних та польових експериментів народилася технологія органічної вітікультури. Збирання врожаю, як і раніше, здійснюється вручну. Самобутня продукція «Луїджі Боска» займає на батьківщині провідну роль у сегменті преміальних вин. Бренд активно конкурує на світовому ринку з визнаними «важкоатлетами» зі Старого Світу. Щорічно Luigi Bosca виробляє вісім мільйонів пляшок вина, з яких шістдесят відсотків експортується у понад п'ятдесят країн.