Цікаві факти
Вино Torres Gran Sangre de Toro - Вино Торрес Гран Сангре де Торо
- чудове червоне сухе іспанське вино.
Виготовляється в Каталонії з сортів Гарнача, Каріньєна та Сіра.
Це вино має розкішний аромат з відтінками стиглої вишні, смородини, ожини, ванілі, солодких спецій, лакриці.
У смаку округле, повнотіле, насичене, з багатими, стиглими фруктовими тонами, пряними нюансами, низькою кислотністю.
Довгий і тривалий смак.
Вино Torres Gran Sangre de Toro рекомендується подавати при температурі 16- 17 до м'ясного рагу, дичини, м'ясних страв зі спеціями. Історія іспанської виноробні №1 і взагалі, що носить ім'я однієї з найвідоміших виноробень світу, почалася ще в XVII столітті.
Молодий і перспективний іспанець Хайме Торрес, виріс усім'ї виноробів.
Але оскільки був молодшим сином, у спадок він майже нічого не отримав і в пошуках заробітків вирішив вирушити до Америки, де почав займатися транспортуванням вантажів та підторгував нафтою.
Незабаром підзаробивши грошей, він повертається на батьківщину, і разом із братом Мігелем відкриває виноробню у містечку Вілафранка дель Пенедес, назвавши її Torres.
Спочатку вино виробляли лише з винограду врожаїв із сімейних виноградників, які Мігель отримав у спадок.
Але з часом молодий винороб починає купувати невеликі ділянки і в інших регіонах Іспанії.
Підприємство все більше і більше розвивалося, і незабаром їх вина почали постачати до Північної Америки, де вони набули великої популярності.
У 1904 році Хайме Торрес помирає, і всі справи компанії переходять до рук його брата Мігеля, який успішно керував виноробною протягом двох років.
СпУстя час помер і Мігель, а в 1906 керівництво компанією прийняв його спадкоємець син Хуан Торрес.
Через три роки у Хуана народжується син, якого назвали на честь діда - Мігель Торрес Карбо.
Керівництво підприємством перейшло до рук Мігеля М. у 1932 році.
Він доклав дуже багато зусиль для створення нових вин і першим почав дистилювати бренді.
З 1936 по 1939 рік в Іспанії відбувається Громадянська війна, яка на нещастя зачепила і містечко Вілафранка дель Пенедес.
Бодега була зруйнована, від неї залишилися лише руїни. Але Мігель не зміг припустити, щоб історія сімейного підприємства на цьому закінчилася, і незабаром йому вдається все відновити.
Площі терруарів систематично збільшувалися і це призвело до активного розвитку виноробні.
Бодега була першою виноробною в Європі, яка розпочала революційне культивування інших сортів винограду з усього світу на терр.іторії півострова Пенедес.
Компанія і в наш час продовжує експериментувати із відродженням забутих місцевих автохтонних сортів.
Зараз виробництвом керує вже четверте покоління знаменитої родини Торрес, а саме Мігель Торрес Р'єра.
Він першим в Іспанії, в 1970 році, вводить у застосування чани для ферментації вина з нержавіючої сталі.
Цього ж року на винній виставці у столиці Франції – Парижі, знамените вино Mas La Plana здобуло перемогу над багатьма відомими Шато, у тому числі навіть над Chateau Latour.
Ця перемога вивела виноробство Іспанії на новий рівень, здійснивши світовий прорив у винній індустрії країни.
У наш час компанія Torres входить до складу п'яти найвпливовіших виноробних господарств у світі і є найкращою в Іспанії.
Площі виноградників налічують понад дві тисячі гектарів у найкращих регіонах Іспанії, а також Чилі та Каліфорнії. Слід зазначити, що виноградники компанії є органічними і хімічна обробка не застосовується.
Крім вина, бодега виробляє шикарний однойменний бренді 5, 10, 20 та 30-річної витримки.