Даний напій виготовлений за методом традиційної шампанізації із суміші винограду Рислінг, Шардоне та Вайссбургундер. Для цього вина використовується виноград, вирощений виключно в Австрії. Початкове бродіння здійснюється традиційним способом – у ємностях із нержавіючої сталі. Так одержують досить кисле базове вино. Далі досвідчені енологи створюють кюве – мар'яж молодих вин з більш старими, що гарантує високу якість та характерний смак. Потім кюве змішують з тиражним лікером (Tiragelikör) та запатентованими чистими дріжджами, які впливають як на процес дозрівання, так і на формування аромату.
Далі купаж розливають у пляшки та витримують у підвалах при контрольованій вологості та температурі 15-16 градусів протягом 18 місяців.
Пляшки розміщують на спеціальних стелажах у горизонтальному положенні, починається друга ферментація, і лікер поступово перетворюється на спирт та вуглекислий газ.
Після витримки на осаді кожну пляшку винороби компанії періодично повертають на невеликий кут і енергійно струшують, поступово переводячи в положення «вниз шийкою». Завдяки цьому дріжджі відокремлюються від бічних стінок і збираються у вузькому місці пляшки.
Далі шийку пляшки занурюють у крижану лазню, а пізніше невелика кількість замерзлої рідини разом з осадом видаляється. Цей процес називається дегоржування.
Для формування остаточного смаку додають напій експедиційний лікер – суміш вина з цукром. Після цього вино закупорюють природною пробкою та витримують протягом двох тижнів.
> Це чудове ігристе вино має золотистий іскристий колір. Аромат фруктовий, у ньому солують яблучні та абрикосові ноти, доповнені відтінками дріжджів та диму. Смак гармонійний, збалансований, яскравий. Свіжі ноти стиглих фруктів змінюються тривалим, витонченим присмаком.
Ігристе вино Шлюмбергер Брют чудово поєднується з птахом, закусками, рибними стравами та десертами. Оптимальна температура подачі 8-10 градусів.
Історія:
Schlumberger – австрійська сімейна виноробна компанія, заснована Робертом Альвіном Шлюмбергером.
Роберт Шлюмбергер народився 1814 року в Німеччині (Штутгарт). Після смерті батька він змушений був кинути навчання і зайнятися торгівлею.
Працюючи в Реймсі у знаменитих підвалах французьких ігристих вин Ruinart Pére et Fils, Шлюмбергер брав участь у створенні напоїв за традиційним способом шампанізації. Після повернення до Австрії він вирішив зайнятися аналогічним виробництвом шампанських вин (Schaumwein) за французьким методом, використовуючи місцевий виноград. У 1842 році Шлюмбергер заснував виноробну компанію, взявши в оренду кілька виноградників. Значну фінансову підтримку підприємству надала його дружина Софі Кірхнер. Сімейний бізнес активно розвивався, і вже 1845 року на Австрійській торговій виставці ігристі вина Schlumberger отримали нагороду за високу якість. Надихнувшись успіхом, компанія продовжила вдосконалювати напої.
І в 1862 році після Міжнародної виставки в Лондоні шампанське «Sparkling Vöslauer» не тільки стало популярним серед віденських любителів, а й з'явилося у винних картах королівських дворів Австрії.та Англії. У середині ХІХ століття компанія розширила сферу виробництва. Роберт Шлюмбергер імпортував червоні сорти Rebsorten Cabernet Sauvignon та Merlot із Франції та вперше культивував їх в Австрії.
У 1864 році Шлумбергер обраний мером Феслау, а в 1878 році імператор Австрії Франц Йосип I подарував виноробу титул Едлер фон Голдек. багато сил та ресурсів у розвиток бізнесу.
У 1895 році компанія отримала Королівський ордер призначення, що означало, що Schlumberger є постачальником вина для королівського столу. Підприємство пережило дві світові війни, і 1973 року воно перейшло до німецької сімейної виноробної групи Underberg, яка придбала контрольний пакет акцій.
У 2014 році основним акційЕром стає холдингова компанія Swiss Sastre SA, яка також прагне дотримуватися австрійських традицій виробництва. Будучи інноваційним двигуном у галузі, сьогодні корпорація зосереджена на розробці нових продуктів та ідей більше, ніж будь-коли.
Успішними продуктами у 2016 році стали Schlumberger ON ICE та Schlumberger Grüner Veltliner. Зараз Schlumberger є одним із десяти найкращих у Європі винних будинків, його продукція експортується до більш ніж 30 країн світу. Практично кожна третя пляшка виходить із підвалів Відня на міжнародний ринок.
У 2017 році Schlumberger відзначає своє 175-річчя. Будучи найстарішим виробником ігристого вина в Австрії, компанія продовжує орієнтуватися на цінності, закладені засновником.
Висока якість, поєднання традицій та інновацій, а також відданість австрійській культурі ігристого вина простають у центрі уваги Schlumberger.
Показати ще
Ви також можете купити інші товари
Обране
Знайти схоже
відгуків: 0
Вино ігристе Ля Манцане Просекко Суперіоре Брют 0.75 л
Ціна: 699 грн.
Обране
Знайти схоже
відгуків: 0
Вино ігристе Ля Манцане Бальбінот Просекко Брют біле 0.75 л