Насичений бурштиновий колір грає в келиху золотистими відблисками.
Аромат віскі фруктовий, злегка солодкуватий, з нотками злаків, меду, родзинок.
У смаку відзначається легкість, типовий солодовий характер із відтінками зацукрованих фруктів, ніжними медовими нотками та ванільно-карамельним нюансом. Плавно переходить у важкий стійкий післясмак.
Напій прекрасний у чистому вигляді або з льодом, а також досить популярний як основа для коктейлів.
Додатком до напою підходять легкі закуски, наприклад, темний шоколад, горіхи, тарталетки, канапе.
Віскі Хатозакі виробляють на дистилерії Кайке, названої на честь знаменитого мосту Акасікайке.
Сім'я Енедзава варить саке на своїй власній пивоварні Акасі-Тай з 1856 року, а 1917 року вони почали виробляти інші алкогольні напої.
Японський купажований віскі Хатозакі - це суміш солодових віскі віком до 12 років. Вони купажуються у своїх дубових бочках.
У купажі використовуються як солодові, так і зернові віскі різного віку, сортів та типів бочок, включаючи ємності з-під бурбону та хересу.
Бочки виготовляються із японського білого дуба Мізунара. Легкий дубовий характер надає віскі особливого смаку.