Цікаві факти
Знаменитий лимонний лікер, що традиційно виробляється в сицилійській комуні Гальяно-Кастельферрато.
Дуже популярний в Італії напій.
Чудово підійде для вечірки або романтичного вечора при свічках. Лимончелло має освіжаючий цитрусовий аромат і соковитий смак.
Напій п'ється легко та м'яко завдяки приємній вершковій текстурі.
Для його виробництва відбираються найкращі партії сицилійських лимонів сорту Овал Сорренто. Лимончелло готують методом наполягання спирту на шкірці протягом 90 днів.
Саме тому напій містить велику кількість корисного для здоров'я вітаміну C.
До його складу також входить тростинний цукор та артезіанська вода сицилійського джерела Санта Розалія.
Неповторна текстура та тіло лікеру формуються в процесі емульсування у спеціально розроблених для нього апаратах.
Італійський цитрусовий лікер подають у охолодженому вигляді (6-8 ° С).
Для цього невеликі високі чарки або стоси попередньо охолоджують у морозильній камері, або кладуть кубик льоду в ємність із напоєм.
Лімончелло чудово поєднується зі стравами з дарів моря, фруктовими та молочними десертами, а також сирами м'яких сортів.