- неперевершений італійський аперитив. Виготовляється з солодких і гірких апельсинів, всіляких трав, коренів та прянощів. br /> Аперитив має яскравий колір з помаранчевими відливами і має цікавий солодкувато-гіркий смак з цитрусовими нотками. Фортеця складає всього 11%. Характеризується ніжним ароматом з нотками апельсинової цедри і спецій. Смак - фруктовий, трохи гіркуватий, з цитрусовими нотками. Найбільш популярним коктейлем на основі Aperol є Aperol Spritz, який входить просекко, апероль, содова і лід. Історія:
На самому початку двадцятого століття в Італії було модно вгамовувати спрагу ігристим вином, змішаним з газуванням. Через деякий час місце води почали змішувати вино із тоніком Швепс.Популярний напій швидко набирав популярності і невдовзі його почали називати Сприц. Потім у 1919 році в одному з найпопулярніших регіонів виробництва вин – Венето, у містечку Падуя, брати Бар'єрі вирішили створити аперитив на основі трав, який чудово доповнював би найпопулярніше італійське ігристе вино – просікко. Новий коктейль дуже сподобався місцевим жителям, і вони дали йому назву Aperol Spritz. Довгий час Aperol був популярним лише у себе на батьківщині, поки в 2003 році Barbero 1891 (компанію, яка виробляла Апероль) не придбав один із найбільших алкогольних холдингів Італії - Campari Group. Вони розпочали активну розкрутку та розповсюдження напою за межами Італії. Завдяки Кампарі Груп коктейлі на основі Апероля зараз популярні практично у всіх дивних Європи і не тільки. А найбільшими споживачами напою є Німеччина та Австрія, якщо звичайно ж не враховувати Іта.лію. Aperol створений за секретною рецептурою, який і до сьогодні залишається незмінним з моменту створення. Відомо тільки, що основою напою є настій безлічі трав і коренів, змішаних в ідеальному співвідношенні.