Цікаві факти
Якісний класичний білий ром.
Має фруктовий аромат, з легкими натяками кокосової стружки, ананаса, ванілі та грейпфрута.
Смак виражений сухий.
Післясмак чистий і освіжаючий, з «хрусткими» м'ятно-пряними нюансами.
Виготовлений на французьких колоніальних винокурнях островів Мартініка, Гваделупа та Реюньйон, за класичною технологією подвійної перегонки.
На відміну від іспанських та англійських ромів, дистильованих з карамелізованої меляси, цей напій виготовлений із свіжого соку цукрової тростини.
Саме цей рецепт забезпечує йому всю повноту натуральних ароматів.
Білий ром традиційно подають з льодом та скибочкою лайма. Він служить ідеальним базовим компонентом різних коктейлів, особливо незамінний при створенні класичних напоїв Карибського басейну (Мохіто, Куба Лібре, Дайкірі та Піна Колада).
Срібний ром відмінно збуджує апетит, тому його часто п'ють перед трапезою, як аперитив.
Фудпейринг: страви з м'яса птахів, смажена морська риба, морські молюски, молочні десерти та тропічні фрукти.
Оптимальна температура сервірування при вживанні в нерозбавленому вигляді: 15-17 °C
Історія:
Bardinet (Бардині) - один із найстаріших французьких коньячних будинків із 150-річною історією. У 1857-му році молодий виробник винокур із Ліможа, Поль Бардіне, був зачарований можливістю дистиляції спирту із соку цукрової тростини.
Витративши роки наполегливої праці на досліди з перегонкою сировини за допомогою аламбиків, він навчився видобувати ніжні аромати та смаки з гіркої тропічної меляси.
Бардіні одним із перших у Європі здогадався витримувати ром у бочках із класичеського бургундського дуба – за класичною технологією округу Коньяк.
Так народився знаменитий чорний ром (Rhum Negrita), який став родзинкою в асортименті компанії Bardinet. та міцних дистилятів.
Експериментуючи в команді з талановитими виноробами та майстрами льоху, він фактично створив успішну школу купажистів.
За короткий час з-під «пера» учнів Едуарда Бардіне вийшла широка лінійка преміальних алкогольних напоїв.
У наші дні компанія Bardinet багато в чому спирається на відкриття тих років, радуючи шанувальників ексклюзивного алкоголю протягом останніх півтора століття.
У 1974 році французька алкогольна корпорація «Бардіне» інвестувала великі кошти в купівлю розкішного бордоського маєтку Domaine De Fleurenne.
Саме там,на чудовій ділянці площею 15,5 га, дозріває добірний виноград для виробництва бренді Beehive (Біхайв).
Виноградні дистиляти витримуються згідно з місцевими традиціями, у 400-річних підвалах шато Флеренн.
Bardinet застосовує найсучасніші технології та обладнання на всіх етапах виробництва, а також безпосередньо перед розливом у пляшки.
У 1993 році Bardinet об'єднала капітали з другим за величиною французьким алкогольним концерном La Martiniquaise.
На сьогоднішній день група входить до десятки світових лідерів-виробників міцного алкоголю.