Цікаві факти
Цей чудовий віскі на дев'яносто п'ять відсотків складається з жита і на п'ять відсотків з ячменю. Бутилюється маленькими партіями досягаючи фортеці в сорок п'ять градусів.
Витяг традиційно проходить протягом чотирьох років у спеціально обпалених бочках з американського білого дуба.
Віскі обкладає темно-жовтим кольором з бурштиновими проблисками. У насиченому ароматі переплетені солодкуваті нотки клена та дуба.
Смак глибокий з ніжною пряністю, з відтінками солодкого бісквіту, родзинок, сушених абрикосів та ванілі.
Післясмак тривалий, затяжний. Історія бурбону Boulleit почалася ще в 1830 році.
На той час американці виробляли віскі з різних сортів зерна та у різних співвідношеннях.
Кожна партія одного і того ж напою могла забсолютно відрізняться, оскільки за якістю напою, що виробляється, особливо не стежили, і спеціальної рецептури у виробників не було.
Серпень Буллет був підприємцем, - мав невеликий трактир у місті Луїсвіллі, штат Кентукі.
Якість напою, який Август продавав своїм клієнтам, його зовсім не задовольняло, і він вирішив створити власний віскі, який би відрізнявся гарною якістю та стабільним смаком. Незабаром після багатьох експериментів, шинкар винайшов власний дивовижний на смак бурбон.
Одного разу, одного похмурого дня, Буллету треба було перевести бочки з бурбоном у Новий Орлеан.
Але, під час транспортування, щось сталося і Августин зник разом із вантажем.
Ця трагічна загадка і досі залишається нерозгаданою.
Усі думали, що рецепт було втрачено, але це виявилося не так.
Через багато часу пра-правнук Августина Том здійснив свою мрію, - відновив виробництво бурбона Boulleit за старовинним рецептом свого предка.
Протягом тридцяти років Том займався правознавством на Bernheim.
Він завжди хотів займатися виробництвом віскі, і якось, отримавши в подарунок від батька секретний сімейний рецепт, вирішив здійснити свою мрію.
По сьогоднішній день бурбон Буллет виробляється згідно з давніми сімейними традиціями.
При виробництві використовується велика кількість жита, що надає напою пряного характеру з гладкою, чистою текстурою.
Також виробник робить акцент на особливому сорті дріжджів і природно на фільтрованій через вапняк воді, яка відіграє важливу роль при створенні міцного напою. Витримка бурбона відбувається від шести до восьми років, в обвуглених бочках з американський дуб.
Boulleit bourbon розливається в оригінальні пляшки, виконані у стилі медицінських баночок часів громадянської війни.