Цікаві факти
Уславлений бурбон з Кентуккі Jim Beam Double Oak - це сукупність класичних і новаторських методів виробництва. Як правило, бурбони дозрівають певну кількість часу в одній бочці, після чого розливаються по пляшках.
Для цього бурбона обрано ускладнений шлях.
Спочатку його розміщують у свіжопропарені дубові бочки.
Після кількох років дозрівання переливають продукт у обвуглені бочки для повторної витримки.
Обробка ємностей дозволяє зменшити концентрацію дубильних речовин, а подвійна витримка надає бурбону деревного характеру.
Чотирирічної витримки достатньо, щоб назвати віскі зрілим.
Таким чином, Джим Бім Дабл Оук поєднує в собі насичений колір і аромат, і при цьому має м'який, обволікаючий смак.
Нестандартний бурбон благородно-бурштинового кольору.омат досить впізнаваний: натяк на маїс, який використовується як головна сировина.
Звичайно, є й дубові нотки.
Солодощі надають кориці та ваніль, а спеції (гвоздика, кардамон) розбавляють аромат пряністю. Смак, завдяки подвійному дозріванню в різних бочках, має багату мозаїку вражень.
Він не обмежується дубовою хвилею, хоча обвуглена деревина грає першу роль.
Після чого розкриваються нотки солодкої карамелі та молочної іриски.
Кислинку надають лісові ягоди.
Смак досить м'який і приємний. Післясмак тривалий і сухий.
Розрізняються нотки добре засмаженого хліба. Рекомендується вживати в чистому вигляді як дижестив. Історія найвідомішого і найбільш продаваного бурбона на земній кулі, бер.ет свій початок з 1788 року, коли у США було прийнято першу Конституцію.
У той час молодий мірошник Джейкоб Бім, родом з Німеччини, запакував усі свої пожитки, і разом із сім'єю переїхав до Америки, де серед високих пагорбів Кентуккі, в окрузі Бурбон, придбав невелику ділянку, на якій збудував водяний млин, де переробляв Злаки сусідніх фермерів і як плати брав частину зерна. Невдовзі стало важче шукати місце для зберігання зерна і набагато складніше його доставляти на ринок для продажу.
Джейкоб не з чуток знав, що найбільш економічно вигідним застосуванням зерна - є його переробка у віскі.
Так, маючи власний дистиляційний куб, мірошник розпочав виробництво міцного напою, в якому кукурудза була головним компонентом.
Кукурудзяний віскі був названий бурбоном, на честь округу в якому він вперше був створений. Незабаром, 1795 року Бім реалізувавпартію свого першого бурбона, під назвою Old Jake Beam. У 1820 році керівництво бізнесом очолив син Джейкоба - Девід.
Через п'ять років, 1925 року, було відкрито канал Ері, що дуже спростило транспортування бурбона та інших товарів Міссісіпі.
Також, завдяки новим технологіям Девід значно підняв рівень виробництва і вивів компанію на новий високий рівень. бурбона в округу Нельсон, штат Кентуккі, де були прокладені перші в штаті залізниці.
Це було економічно набагато вигідніше.
Підприємство знайшло нове ім'я – «Винокурня біля чистого джерела», тому що по близькості і по сьогодні протікає річка з кришталево чистою водою, яка живиться підземними джерелами. Потім Девід Бім Младшй залучив у компанію свого сина, - Джеймса (Джима) Біма, якому на той час було лише шістнадцять років.
Через чотирнадцять років Джим почав самостійно керувати виробництвом бурбона Jim Beam та продовжував свою діяльність наступні п'ятдесят два роки. підприємство та зайнятися вирощуванням фруктів.
Але через п'ятнадцять років Бім все-таки вирішує повернутися в алкогольний бізнес заснувавши в Клермонті, штат Кентуккі The James B. Beam Distilling Co.
Винокурня почала свій стрімкий розвиток у 1943 році, а в 1947 раптово вмирає Джим. Але його гідний син Джеремі доклавши всіх зусиль, відкриває ще одну винокурню, і цей факт мав величезне значення для успішного розвитку компанії.
Після смерті Джеремі The James B. Beam Distilling Co почав керувати Букер Ное, і його правління тривало протягом двадцяти років.
Потім його змінив Джеррі Делтон, який, до речі, не мав жодного відношення до Бімів.
Після нього у 2007 році керівництво компанією прийняв правнук Джима Біма – Фред Ноє, який і зараз є почесним головним дистилером Jim Beam.