Замовлення, оформлені після 18.00 та в неділю, доставляються наступного дня
Дегустаційні нотатки
Віскі Кілбегган 40% 0,05 л
Цікаві факти
Скроні Kilbeggan - Скроні Кілбегган
Ірландський бленд, що має унікальний характер.
Для виробництва цього віскі використовується чиста місцева вода та добірні зерна кукурудзи (94%) та ячменю (6%). Віскі Kilbeggan проходить подвійну дистиляцію у традиційних мідних перегінних кубах, вік яких становить понад двісті років. Порівняно з традиційною потрійною дистиляцією подвійна дозволяє отримати більше смаку та повного аромату, зберігаючи класичну ірландську гладкість. Після чого спирт розбавляють дистильованою водою для отримання оптимальної міцності. Далі віскі дозріває у дубових бочках з-під хересу, мадери та американських бочках з-під бурбону не менше п'яти років. Витриманий віскі купажують, піддають холодній фільтрації та розливають у пляшки.
Віскі має бурштиновий колір із золотавим відтінком. Аромат атакує солодкими карамельними та ванільними нотами, які доповнюються тонами підсмаженої деревини. У розкритті відчуваються нюанси солоду та зерна, які згодом стають помітнішими. Смак збалансований. У ньому відчуваються відтінки м'якої мигдальної нуги, персика, карамелі та ванілі. Фініш м'який, солодовий. Післясмак трохи сухуватий з деревними, дубовими нотами. Напій рекомендовано пити у чистому вигляді. Також він може входити до складу коктейлів.
Історія Віскікурня Kilbeggan Distilling була заснована сім'єю Маттіаса Макмануса в графстві Вестміт. Це найстаріший лікеро-горілчаний завод в Ірландії, ліцензія на дистиляцію якого датується 1757 роком. У 1794 році сім'я Кодд придбала частку в дистилерії і почала нарощувати потужності, чому сприяла нова гілка Бо.каналу в Кілбеггані. Але 1838 року почався рух за тверезість, інакше відомий як «Рух за помірність», і більшість населення взяла він зобов'язання утримуватися від алкоголю протягом усього життя. Це сповільнило темпи виробництва та вплинуло на розвиток компанії. Однак у 1843 році ірландський винороб Джон Локк купив активи Кілбегганського лікеро-горілчаного заводу і почав працювати над розширенням експорту продукції до Англії та Нью-Йорка як ключових джерел торгівлі. Але Ірландська війна за незалежність та «сухий закон» у США настільки знизили попит на ірландський віскі, що навіть після закінчення заборони національна індустрія не змогла відновити колишні обсяги виробництва. У 1943 році керівництво дистилерією перейшло до онуків Джона Локка Флоренс та Мері. Незважаючи на всі зусилля, віскікурня зупинила виробництво 19 березня 1957 року. Це відобразило загальне становище ірландської промисловості віскі: до 1966 року.сло лікеро-горілчаних заводів, що працюють в Ірландії, скоротилося до чотирьох, а до початку 1970-х років - до одного. Через двадцять років після закриття заводу жителі Кілбеггану зібрали пожертвування та відкрили на місці заводу музей-дистилерію. У 1987 році лікеро-горілчаний завод Kilbeggan був викуплений компанією Cooley Distillery. Її власник Джон Тілінг бачив місію компанії в тому, щоб врятувати деякі з відомих старих ірландських брендів віскі та лікеро-горілчаних заводів, які були законсервовані протягом попередніх 50 років, включаючи Кілбегганську віскікурню. У 2007 році гурт Cooley Distillery повністю відновив дистилерію та відновив виробництво віскі. У 2008 році завод удостоєний престижного звання «Дистилятор року» на конкурсі International Wine & Spirit Competition, який щорічно проводиться в Лондоні. На сьогоднішній день Kilbeggan є дистилерією, яка отримала найбільшу кількість нагород. За останні 10 роківкомпанія виграла понад 400 медалей, із них 100 золотих. Нині дистилерія зберігає традиційні методи виробництва віскі, що передаються з покоління до покоління.