Цікаві факти
Односолодовий шотландський віскі з регіону Спейсайд. Витримується не менше 12 років у дубових бочках.
Цей напій має чистий, глибокий аромат з тонами смаженого фундуку, деревини, стиглих фруктів та печеного яблука, коричневого тростинного цукру, цитрусових та підліску.
У смаку шовковистий, гладкий, з рясними фруктовими та горіховими нотами, відтінками еспресо, солодких прянощів, марципану та тривалим, солодкуватим, злегка горіховим післясмаком.
Віскі Singleton of Dufftown рекомендується вживати в чистому вигляді як діжестив. Просто деякі сорти віскі кращі за інші,- ці слова приписують лауреату Нобелівської премії американському письменнику Вільяму Катберту Фолкнеру.
Достовірність цієї фрази може оцінити лише справжній гурман. <
Згідно з суворими правилами національного законодавства, шотландський (скотч) віскі виробляється тільки на території Шотландії.
Це створило сприятливі умови для розвитку та зміцнення гуральної справи.
Виробництво віскі в Шотландії має багатовікову історію.
Тут практикують традиційні методи виготовлення поряд із безперервними способами купажування (змішування різних видів віскі для покращення його якості та виведення нового виду).
В результаті подібних експериментів у 1974 році на лікеро-горілчаному заводі в графстві Банффшир з'явився новий сорт віскі, який був названий Сінглтон, тобто одиничний у своєму роді, унікальний.
На початку 70-х років XX століття, після ретельного вивчення джерельної води в окрузі, було знайдено джерело з м'якою та чистою водою.
Просочуючи крізь шари каменю та піску, вода проходить природну дистиляцію.ю.
Таку воду з джерела, що називається Ключ Дорі, і використовують при виготовленні віскі Сінглтон.
Дебютну партію випустив торговий бренд Justerini Brooks.
Спочатку напій було запущено для продажу у магазинах безмитної, вільної торгівлі.
Покупцями, головним чином, стали пасажири авіарейсів між Європою та Північною Америкою.
У міру зростання популярності віскі, розширювався і ринок збуту.
У 2000-х років всі права на торговий бренд віскі Сінглтон перейшли компанії Діаджіо(Diageo), британському магнату у світі алкогольних напоїв. Виробником стає Даффтаун Дистилері (Dufftown Distillery).
Було ухвалено рішення випускати віскі Сінглтон на трьох різних віскокурнях, зберігаючи при цьому оригінальну, починаючи з 1974 року, технологію.
Проте назва продукту відрізняється одна від одної.
Наприклад, віскіSingleton of Glendullan призначається спеціально для ринку Північної Америки, Singleton of Dufftown для Європи та країн пострадянського простору, Singleton of Glen Ord для Азії.
Свою якість Сінглтон неодноразово підтверджував на міжнародних виставках та змаганнях, таких як The Scotch Whisky Masters (2014), де було взято головний приз, International Wine and Spirit Competition – завойована срібна медаль та у низці інших заходів.
Згідно з загальновстановленими нормами та правилами, односолодовий віскі можна допускати до продажу лише після трьох років витримки. А, оскільки Сінглтон належить до цієї групи, виробники встановили свій мінімальний термін витримки від 12 років.
Цього часу достатньо для розкриття оригінального букету ароматів.
Головна відмінність віскі Сінглтон від інших алкогольних напоїв цієї групи густий, насичений смак.