Цікаві факти
Червоне італійське сухе вино із Тоскани.
Вино складається з наступних сортів: Санджіовезе, Каберне Совіньйон, Мерло та Сіра.
Це одне з найпопулярніших і найвідоміших світових вин.
Вино має чарівний аромат з тонами стиглих ягід вишні, смородинового джему, ванілі, сливи, кави.
У смаку середньотіле, дуже елегантне, з відтінками чорних, а також червоних ягід, оксамитовими танінами та довгим присмаком.
Вино Villa Antinori Rosso чудово поєднується з твердими сирами, м'ясними стравами, пастою.
Подавати рекомендується при температурі 14-16 С.
Історія великої сім'ї налічує двадцять шість поколінь талановитих виноробів, які все своє життя присвятиві вину, і продовжують цим займатися і до сьогодні.
Сімейна компанія неодноразово була визнана найкращою в Італії і знаходиться в п'ятірці найвпливовіших виробників вина у світі.
Офіційно компанія була заснована в 1863 році, але історія йде на багато століть у минуле.
А почалося все ще в дванадцятому столітті, з Рінуччо ді Антінорі першого представника з поважного роду, який володів маєтком Castello di Combiate неподалік Флоренції, і виробляв там вино. Все було деякий час цілком чудово, у замку панував спокій і доброта, поки в 1202 р. маєток не був ґрунтовно зруйнований римськими представниками влади.
Сім'я змушена була переселитися, і обрали вони Флоренцію, яка стрімко розвивалася на той момент і була одним із головних культурних та економічно розвинених міст Європи.
Рінуччо успішно торгував шовком, а діти непогано себе виявили в банківськомум справі.
Вони навіть цілком вдало закріпили свій статус у суспільстві політиків, але ніколи не забували про провину.
У 1385 році спадкоємцю Рінуччо, Джованні ді П'єро Антінорі, пощастило зайняти почесне місце в гільдії виробників вина, що допомогло створити знамениту марку вин від Антінорі.
У 1487 році його син Нікколо Антінорі, був одним із найшанованіших і найвпливовіших жителів міста Флоренція. Він також мав спадкову пристрасть до вин. Незабаром він придбав чудовий замок Villa Antinori delle Rose з виноградниками неподалік міста.
У цей же час Ніколло розпочав виробництво відмінних вин в обмеженій кількості, але продавав їх виключно близьким та знайомим.
Через деякий час Ніколло придбав ще один чудовий маєток, який розташувався в самому центрі мегаполісу.
Маєток і досі перебуває у власності династії та назветься Palazzo Antinori.
Зараз там знаходиться центральний офіс легендарного виробника, який розташувався на першому та другому поверхах, а також два поверхи кімнат для проживання з чудовим краєвидом на старовинні лози.
У 1546 році спадкоємець сім'ї Алессандро Антінорі примножив багатство династії, набуваючи ще однієї садиби у передмісті Флоренції, Villa Antinori del Cigliano, яке стає головним винним підприємством Антінорі.
Наприкінці шістнадцятого століття імперія Антинорі переживала важкі часи, бізнес зазнав величезних збитків і був практично розорений через політику короля Іспанії Карла V. Але сім'я пережила важкі часи і незабаром повністю відновила все, що було втрачено.
У вісімнадцятому столітті виробництво вин стало для сім'ї основною справою.
Вони активно працювали над створенням найкращих вин у Тоскані, які згодом отримували визнання на міжнародних риках.
1850 – 1861, ці роки відіграли велику роль в історії Antinori. У цьому проміжку часу компанія починає володіти кількома найкращими ділянками К'янті Классіко, а Ніколло отримав титул Marchesi (маркіз) Antinori.
У 1863 році діти Ніколло, П'єро та Лодовіко зрештою об'єднали всю сімейну справу, яка створювалася протягом століть, в одну велику компанію Marchesi Antinori. Обидва брати доклали багато зусиль для розкручування вин за океаном.
Завдяки їм, про Маркеза Антінорі дізналися у США, Аргентині та Бразилії.
З огляду на істотно збільшені продажі вина, компанія придбала ще кілька чудових терруарів Тоскани і ще один винний льох.
Надалі керівництво холдингом перейшло до сина П'єро Нікколо, який у 1928 році випустив першу пляшку популярного Villa Antinori Rosso, а через кілька років і білого Villa Antinori Bianco.
&У 1940 році Нікколо пощастило купити дивовижну садибу в Умбрії Castello della Sala, на якій згодом стали створювати найкраще біле вино Тоскани Cervaro della Sala.
У 1960-х роках Marchesi Antinori здійснили справжній переворот у Тоскані.
Нікола багато експериментував з усіма стадіями виробництва, в результаті кардинально змінивши технологію виготовлення к'янті.
Через шість років корпорацією став керувати син Нікколо, П'єр Антінорі, який став представником двадцять шостого покоління сім'ї.
Під час його управління компанією світ побачив великі вина, які зараз входять до каталогів найкращих вин світу та є гордістю італійського виноробства.
Завдяки йому, з'явилися вина найвищої якості – Супертосканські.
Наприкінці ХХ століття нащадки найвідомішої винної династії придбали парочку перлин Тоскани садиби Pèppoli та Badia di Passignano. <br> До того ж Antinori купили відмінні виноградники в Чилі, Аргентині та Каліфорнії.
Вина компанії щороку отримують високі бали від іменитих винних критиків та почесні нагороди на численних конкурсах.