Елегантне сардинське вино лимонно-жовтого кольору, з легким салатовим відтінком.
Має гармонійний букет з тонами пелюсток жасмину, білих троянд і цитрусових фруктів.
Смак м'який та насичений, з характерними нотами жовтих яблук, персика, грейпфрута та мигдальних горіхів.
У післясмаку відчуваються освіжаючі м'ятні нюанси.
Виробляється зі 100% рідкісного білого винограду Нурагус, вирощеного в однойменній комуні на півдні Сардинії.
Сорт має автохтонний статус – його культивували ще фінікійські колоністи у VII ст. до н.е.
Урожай зібраний на горбистих ділянках із вапняно-мергелевими ґрунтами.
Виноградники височіють на висоті 190-220 метрів по відношенню до рівня моря.
Сусло витягнуто за допомогою делікатного пресу, а потім ферментовано методом яблучно-молочного брожня в чанах із харчової сталі.
Автентичний Нурагус ідеально доповнює традиційні сардинські страви: морський окунь-гриль, запечений каплун із картоплею, салат Цезар, сир Касу марцу, мариновані мідії та устриці під лимонним соусом.
Також підійдуть усілякі тропічні фрукти та бісквітні десерти.
Оптимальна температура сервірування: 9-11 °C