UA / RU
 
Графік роботи
пн-чт: 10.00-21.00
пт-сб: 10.00-22.00
нд: 10.00-21.00
 Вино Клауди Бей Шардоне 0,75л

Вино Клауді Бей Шардоне 0,75 л

Країна походження: Нова Зеландія
Сорт: Шардоне
Регіон: Мальборо
Солодощі: Сухе
Колір: Біле
Тип: Вино
Об `єм: 0,75 л
Міцність: 13,5%
Кількість
1
Придбати
в 1 клiк
 Обране
  • Доставка кур'єром по Києву протягом 2-х годин
  • Доставка Новою Поштою по всій Україні
  • Самовивіз з наших магазинів у Києві:
    • Вул. Шовковична , 13/2
  • Замовлення, оформлені після 18.00 та в неділю, доставляються наступного дня
Дегустаційні нотатки
Вино Клауді Бей Шардоне 0,75 л
Цікаві факти

Вино Cloudy Bay Chardonnay - Вино Клауді Бей Шардоне





Вино з краю Землі.
Там світанок починається раніше, сонячних днів на рік більше, ніж будь-де на планеті, а до Антарктиди рукою подати.
За тридев'ять земель, у Новозеландській провінції Мальборо (англ. Marlborough), у винному будинку Клауді Бей (Cloudy Bay) народжується біле вино Клауді Бей Шардоне (Cloudy Bay Chardonnay).
Назва вино отримало від сорту винограду і від місцевості, де розташована виноробня.

Грунт у Клауді Бей бідний на гумус і малородневий. Грамотні винороби знають, що виноград чіпляється за найнеродючіший і найбідніший грунт: гравійний, крем'янистий, крупно піщаний, мулистий або суглинистий. Такий ґрунт краще пропускає повітря та воду, а виноград інтенсивніше розвиває аромат та смакові якості.
В даний часрегіон Мальборо став центром новозеландського виноробства. Відібраний для Шардоне виноград росте в місцевих терруарах.
Сезон урожаю проводять у березні.

Збирають виноград вручну і, як правило, у вечірній час.
Таким чином, вдається уникнути небажаної ферментації винограду на сонці.
Після сортування ягід та акуратного пресування, сік поміщають у великі чани для подальшого бродіння.
Наполягають виноградне сусло на твердих компонентах: кісточках і шкірці, щоб додати провину додаткову текстуру та складність.
Трансформація винограду у вино проходить природним способом, у ході якого дріжджі переробляють цукор, що міститься в суслі, спирт.
Після завершення ферментації (точний час знає виробник), вином заповнюють на рік дубові бочки для подальшого дозрівання.
Бочки виготовлені з європейського дуба.
Витримка в них надає вину сухості (таніни).

Клауді Бей Шардоне - біле сухе вино.
Золотисто-шафранового кольору.
Аромат елегантний, насичений, з незрівнянним поєднанням горіхів, цитрусових та благородними дубовими нотками.
Смак наповнений хороводом стиглих фруктів: нектарином, грейпфрутом, лимоном.
Доповнений горіхами кешью, спеціями та добре вираженим дубовим тоном.
Це елегантне вино апетитно поєднується з морепродуктами, овочами на грилі, білим м'ясом.
А також із овечим сиром.
Подають до столу в широкому скляному келиху зі злегка звуженим верхом, при температурі 10-12 °С
Нова Зеландія - тихоокеанська острівна держава. .
Автентична природа захоплює та заворожує.
Тут все незвично.
Наприклад, літо триває з грудня долютий, а зима – з червня до серпня.
А скелястий пагорб, розташований на Північному острові країни носить найдовшу назву у світі - Au¬ma¬ta¬wha¬ka-tan¬gi¬han¬ga¬ko¬au¬au¬ota¬ma¬tea¬ tu¬ri¬pu¬ka¬ka¬pi¬ki¬ma¬un¬ga¬ho¬ro¬nu¬ku¬po¬ka¬iwhe¬nu¬aki¬ta¬na¬ta¬hu.
Або спрощено - Таумата.
Третина країни займають Національні парки з мальовничими пляжами та млинцями.
В одному з таких парків розташоване Блакитне озеро з найчистішою водою у світі, в іншому – ставок, названий Шампанським.
Ці місця описував Жюль Верн у романі Діти Капітана Гранта.
Колоритні пейзажі Нової Зеландії послужили натуральними декораціями для фільмів-трилогій Володар Перстнів та Хобіт.
Популярність цих місць настільки зросла, що уряду країни довелося спеціально заснувати посаду Міністра у справах Володаря Кільця та Середзем'я.
Потік туристів збільшився удесятеро.
Але не тількидо еко-туризмом і морським відпочинком приваблює Нова Зеландія.
М'який морський клімат: теплий субтропічний на півночі та помірний на півдні, віддаленість від розкішних пляжів всього сто двадцять вісім кілометрів, чисті джерела та відкрите сонце сприятливо впливають на розвиток винної індустрії.

країни, неподалік від протоки Кука, у регіоні Мальборо (англ. Marlborough) один неймовірно впертий австралійський фермер Девід Хонен (David Hohnen) заснував винний завод.
Тоді, далекого 1985 року місцевість виглядала непривабливо для виноробного господарства.
Висота регіону над рівнем моря від двохсот метрів до найвищої гірської точки 3 754 м.
А досвідчений виноградар знає, що чим вища місцевість, тим нижча температура повітря і виноград не дасть очікуваної насолоди.
Проте регіон Мальборо виграє кількістю сонячних днів на рік.
З заходу надійназахист із гірської гряди Південних Альп, тому грози тут рідкісне явище.
Впевненість містера Хонена у правильному виборі місця зміцнилася, коли на початку вісімдесятих років минулого століття він побував на конференції виноробів в Австралії, де проводилася дегустація вин. Спробувавши новозеландське вино, Девід Хонен був у захваті від надзвичайно підбадьорливого кисло-солодкого смаку.
Рішуче налаштований відкрити власне виноробне підприємство, містер Хонен відвідує виставку винної продукції в Окленді, де знайомиться з майбутнім партнером Кевіном Джаддом.
Взявши кредит на один мільйон австралійських доларів під шалену ставку 23% річних, компаньйони включилися у роботу над проектом.
Протягом року банк, який видав кредит, збанкрутував та був рефінансований.

Виноробня Cloudy Bay стала піонером у регіоні Мальборо.
Діловитість та послідовність її засновниківдозволили світові дізнатися про новозеландське вино.
Назва Cloudy Bay (Хмарна затока) виноробня отримала від місцевості, яку в 1770 році вперше відвідав європеєць - мореплавець капітан Джеймс Кук.
Перші врожаї винограду доводилося купувати в інших фермерів, але тільки доти, доки не підросли власні виноградники. Популярними сортами терруару прийнято вважати Chardonnay (Шардоне), Sauvignon Blanc (Совіньйон Бланк), Te Koko (Ті Коко).
Спочатку було придбано сорок тонн винограду та вино випускалося у м.Гісборні.
У 1986 році компаньйони Хонен та Джадд побудували виноробню в затоці Cloudy Bay і, закупивши сто двадцять тонн винограду у фермерів Корбанів, розпочали власне виробництво вина.
Наступні тридцять років популярність продукції винного будинку Клауді Бей лише зростала.
Природні умови Нової Зеландії сформували індивідуальний смак винограда.
Контраст між спекотними днями та прохолодними ночами збільшив період дозрівання, а близьке розташування до океанських вод надають виноградним лозам димний, частково гострий ароматний букет.

Однак у 2003 році, незважаючи на очевидний успіх, містер Хонен покинув компанію.
Роль генерального директора він вважав надто напруженою.
У тому ж році підприємство Cloudy Bay було викуплено міжнародним магнатом LVMH Louis Vuitton - Moët Hennessy.
У 2012 році на території винного будинку відкрито VIP готель The Shack (англ. Лачуга) з розкішним видом на гори та виноградники терруару.
Сьогодні компанію очолює Ян Шен.
За його словами, Cloudy Bay суворо дотримується екологічних стандартів на всіх стадіях: від вирощування винограду до створення неповторного вина.





Показати ще

Ви також можете купити інші товари

Відгуки про Вино Клауді Бей Шардоне 0,75 л

Рейтинг 0 из 5
Залишити відгук
Тут ще немає відгуків
Поділіться своєю думкою про товар
Залишити відгук
Залишити відгук
Поставити оцінку
Оберіть мову сайту!