Цікаві факти
Моносортове аргентинське вино пурпурно-червоного кольору.
Має яскравий і дуже насичений фруктово-пряний букет.
Воно удостоєно оцінки 90 з 100 і категорії Вино, що рекомендується, за підсумками сліпої дегустації експертів авторитетного журналу Decanter.
Аромат виражений соковитими відтінками ожини, вишні, кориці, шипшини і пелюсток троянди.
Потужний та м'ясистий смак добре структурований шовковистими танінами. Післясмак пікантний та збалансований, з характерною ноткою ферментованого тютюну.
Вино виготовлене зі 100% винограду червоного сорту Мальбек, вирощеного на високогірних ділянках апелласьону Лухан де Куйо (провінція Мендоса).
Лози висаджені 1989-го року.
Виноградні грона зібрані та відсортовані вручну.
Сік ферментований у цистернах із нержавіючої сталі при стабільній температурі 28 °C.
Фудпейринг, що рекомендується: смажені або тушковані страви з червоного м'яса (шашлик, стейк, рагу, печеня), всілякі копчені ковбаси, аргентинські пироги емпанадас з яловичиною та грибами.
Також підійде копчене філе риб із щільним та жирним м'ясом (семга, жовтохвіст, тунець, скумбрія).
Вино ідеально розкриває свої органолептичні властивості за температури 16-18 °C.
Історія:
Finca La Linda – спеціальна серія аргентинських моносортових вин, створена провідними виноробами компанії Luigi Bosca.
Вони виготовляються з винограду, зібраного в тіні Аконкагуа – найвищої гори Андського хребта.
Унікальні природні умови регіону та помірний континентальний клімат забезпечують урожаї неперевершеної якості. Luigi Bosca по праву пишається репутацією одного з провідних виноробних господарств Аргентини.
Йому притаманні власненя індивідуальність, унікальна культурна спадщина та безперервний досвід чотирьох поколінь виноградарів.
Історія компанії нерозривно пов'язана з європейською спадщиною.
Ще на зорі XVIII століття баскський фермер на прізвище Арізу висадив перші лози в невеликому іспанському селі Унзуе.
1890-го його нащадок дон Леонсіо Арізу вирушив до Аргентини у пошуках нових можливостей.
1901-го він збудував виноробню в провінції Мендоса, на схід від засніжених піків Андських гір.
І справді, прохолодна долина, захищена від шквальних вітрів, дозволяла винограду визрівати найкращим чином.
Терруар вимагав неабияких зусиль, тому Леонсіо залучив досвідченого італійського винороба Луїджі Боска.
Саме він поставив підприємство на ноги і досяг його розквіту.
На знак подяки господар назвав виноробню на честь вірного друга та помічника.
Черезбільше 115 років компанія знаходиться в руках онуків та правнуків засновника. Вони шанують безцінні традиції та дбайливо зберігають сімейні секрети виноробства, які надають винам Luigi Bosca неперевершеної оригінальності.
У 1989-му спадкоємці дона Леонсіо Арізу взяли активну участь у створенні першого аргентинського апелласьону Лухан де Куйо (Lujan de Cuyo).
Нещодавно вони досягли офіційної сертифікації в рамках біодинамічної посівної системи, яка базується на філософії захисту та збереженні автентичної екокосистеми передгір'я Анд.
Розвиток та просування біодинаміки є одним із ключових факторів успіху виноробні Luigi Bosca.
На сьогоднішній день компанія успішно розвиває ділянки виноградників у найкращих зонах долини Мендоси: Лухан-де-Куйо, Майпу та Вальє-де-Уко.
Практично всі виноградники мають пряме походження від саджанців, завезених із Франції наприкінці XIX століття, причому,деякі з сортів більше не культивуються у Старому Світі.