Кольори блідої соломи з трав'яними відблисками.
Аромат витканий з нот запашних фруктів, горіхів та квітково-деревних нюансів.
Пікантний смак вина наповнений свіжістю ароматних фруктів, мигдалю, деревини та білих квітів. І весь цей букет обрамлений мінеральністю в тривалому освіжаючому післясмаку.
Напій ще більш привабливий з яйцями під винним соусом, рулетом з телятини, радістю по-прованськи, м'якими молодими сирами.
У мальовничому селі Пюліньї-Монраше розташувалися чудові виноградники.
Тут ідеально підходить клімат і гірська місцевість, що захищає від шквальних вітрів.
Домінуючим сортом там є Шардоне.
Саме цей виноград – основа для витонченого білого сухого вина Пюліньї-Монраше від домену Луї Латур.
Після пресування, сусло поміщаютьу барики і піддають яблучно-молочному бродінню.
Далі його фільтрують і розливають по бочках, які виготовлені з молодого французького дуба, і витримують протягом 10 місяців.
Деякі джерела свідчать, що село назвали так на честь розташованого тут колись римського гарнізону Пюліньякус.
У 92 р. до н.е. за наказом імператора Доміціана були вирубані всі виноградники у цій місцевості.
Бо Рим боявся конкуренції виноградників Бургундії.
Цей наказ скасували лише 280 року н.е.
У Середньовіччі почалася висадка нових виноградників.
Однак, у XIX столітті була навала шкідників, серед яких була і філоксера.
Виноградники вдалося врятувати і до сьогодні вони радують своїх власників достатком ягід та гарним урожаєм