У 1930-х році виноробство Північної Італії мало жалюгідне існування. Перша світова війна буквально стерла з лиця землі колись прекрасні та всесвітньо відомі з давньоримських часів виноградники. Представник старовинного графського роду Гаетано Марзотто вирішив узяти в історії реванш.
1935-го він вклав усі свої особисті кошти на купівлю тисячі гектарів землі, приступивши до відновлення колосальної системи меліорації. Він присвятив своє підприємство коханій дружині – Маргеріті Лампертіко Марзотто.
Культивування виноградних лоз у всі часи вважалося схоже на мистецтво. Червоні сорти вимагали неймовірної кількості часу та витримки. Достойніе врожаї варто було очікувати не раніше 8-10 років після посадки лоз. До великої удачі, в моду стрімко входили легкі ігристі вина з білих сортів винограду - знамените шампанське.
Гаетано взяв за основу чудовий французький сорт Піно-Грі, який в італійській інтерпретації отримав назву Піно Гріджіо. Передгір'я Альп виявились ідеальним місцем для його вирощування. Найвдаліші врожаї вдалося зібрати неподалік комуни Проссеко.
Незабаром там стартувало виробництво однойменних ігристих вин – солодших і потужніших аналогів вин Шампані. Успіх прийшов миттєво. Ігристе Просекко впевнено пробило місце під сонцем, ставши глобальним явищем на винному ринку.
До 1961 року «Санта-Маргерита» вже впевнено стояла на ногах. Мрія магната і великого патріота набула втілення. &lЧерез 80 років Santa Margherita пожинає могутні плоди праці, вкладеного засновником. Преміальні вина компанії з сортів Просекка та Піно-Грі експортуються по всьому світу мільйонними партіями, повністю перевернувши пристрій ринку. Впевнене зростання популярності вин «Санта Маргарита» також базується на стратегії «мозаїчного виноробства». Окрім потужних флагманських найменувань, компанія випускають напої ключових виноробних регіонів Італії. Діє запатентована система вініфікації, яка базується на ізоляції сусла від агресивної дії кисню.
Santa Margherita фокусується на інноваційних підходах виробництва та філософії соціальної відповідальності. На всіх терруарах застосовуються сертифіковані методи органічного землеробства, а у будівництві використовуються екологічно нейтральні матеріали. Сьогодні компанією управляє четверте покоління графів Марзотто. Вони з гордістю втілюють заповіт свого великого діда: «Любіть рідну землю і завжди рухайтеся вперед».