UA / RU
 
Графік роботи
пн-чт: 10.00-21.00
пт-сб: 10.00-22.00
нд: 10.00-21.00
"50 оттенков" розе

Приєднуйтесь до нас у соцмережах :)
Цікаво знати     01062013

"50 відтінків" троянди

Рожеві вина. Вони тільки порівняно недавно почали входити в моду, та й то не стрімко, а дуже акуратно та делікатно. Адже вони такі ніжні. Це особлива категорія вин, хоча вони ще не досягли таких висот як червоні або білі, це не привід вважати їх низькосортними. Адже червоне не кожне Chateau Haut-Brion, і білі не всі Montrachet. Хороші рожеві вина не виробляються шляхом примітивного змішування білого і червоного вина просто для отримання красивого, незвичайного кольору (якщо така технологія практикується, то для того, щоб зберігши всі принади певного білого сорту урізноманітнити і посилити його аромат і смак). Більшість якісних та престижних троянд виготовляється з червоного винограду, адже у червоних сортів тільки шкірка темного кольору, а сік та м'якоть – світлі. Чим довше контакт соку та шкірки – тим інтенсивніший колір, тим більше танінів. Отже, якщо скоротити цей контакт до кількох годин, вийде полунично-рожевий, абрикосовий чи ніжно-лососевийколір. Все залежить від сорту винограду, стилю вина та цілей виробника.

Спробуйте дивовижне, полуничного кольору Rose d'Anjou з Долини Луари, ніжні та повітряні троянди з Провансу або насичений, соковитий, ягідний Tavel з Долини Рони. Вони чудові! Все це були французькі рожеві вина, одні з багатьох. У всіх інших виноробних країнах також є тонкі, спокусливі та витончені троянди. В Італії, наприклад, виробляють рожеве вино з білого сорту винограду - Піно Гріджіо. Це особливий сорт, він дарує найлегші і ніжні (іноді практично нейтральні, дуже літні) вина, маючи при цьому коричневу - темну з білих сортів винограду шкірку. І, звичайно, внаслідок тривалого контакту зі шкіркою, вино виходить блідо-лососевого кольору. І аромат, і смак рожевого Піно Гріджіо багатші, різноманітніші та інтенсивніші ніж у білої версії.

Також слід зазначити, що рожеві вина універсальні в поєднанні зі стравами. Їх можна подавати до салатів, зірам, м'ясним нарізкам, стравам, приготованим на грилі та барбекю, морепродуктам, рибі. Так що, якщо Вам хочеться чогось нового та цікавого, якщо у Вас збирається компанія з дуже різними смаковими уподобаннями, і підібрати вино для кожного індивідуально не представляється можливим, якщо Ваш стіл рясніє різноманітністю страв та закусок – виберіть кілька пляшок гарного троянди. Легкі, ніжні та свіжі, але трохи щільніші, ніж білі, вони прийдуть Вам на допомогу, порадують око красивим кольором і подарують задоволення всім і кожному.

Оберіть мову сайту!