UA / RU
 
Графік роботи
пн-чт: 10.00-21.00
пт-сб: 10.00-22.00
нд: 10.00-21.00
Bodegas Valduero - в самом сердце Риберо-дель-Дуэро

Приєднуйтесь до нас у соцмережах :)
Цікаво знати     05092013

Bodegas Valduero - у самому серці Ріберо-дель-Дуеро

Valduero – сімейна виноробня, одна з перших у DO Ribero del Duero. Вона була заснована Грегоріо Гарсія Альваресом у маленькому селі Гуміель де Меркадо, за 16 км від Аранда де Дуеро, провінції Бургос, серця Ріберо-дель-Дуеро. У той час у Рібері існувало з півдюжини виноделен, і, незважаючи на престиж регіону та його давні виноробні традиції, вони мало були відомі широкому загалу

Йоланда Гарсія Віадеро, дочка засновника та досвідчений агроном зіграла важливу роль у становленні філософії виноробства Valduero та й усього регіону загалом. Вона описує Тінто Фіно як «видатний і унікальний сорт, який дуже тонко відображає характер терруару, повідомляє винам структур та хорошу кислотність, завдяки йому ці вина можна ставити в один ряд з кращими винами світу».

Вина Valduero створюються для того, щоб щоразу приносити задоволення, саме тому вони так багато часу проводять на виноробні - спочатку витримуються в бочці, потім відпочиваютьта розвиваються у пляшці для досягнення балансу потужності та елегантності. В основному, Valduero займається виробництвом вин Crianza, Reserva та Gran Reserva.

У 1987 році Йоланд взяла на себе всю технічну сторону виробництва вина, а її сестра зайнялася комерційними питаннями, з цього моменту розвиток і зростання виноробні значно прискорилися. Наразі компанії належить близько 200 га виноградників, які були висаджені у 80-х, у льохах знаходиться близько 4000 дубових бочок, у яких витримуються вина. Велика увага приділяється експортній програмі, близько 55% вин Valduero продаються за кордоном більш ніж у 40 країнах світу.

Температура в регіоні коливається від 40°С влітку до -17°С взимку. Ґрунти надзвичайно бідні та сухі, в основному – це глина, вапняк, іноді – пісковик, у посушливий літній період лози не зрошуються. Виноградники розташовані на висоті 840 м над рівнем моря, що забезпечує необхідний перепад денних та нічних температур. З 1 Га збирається не більше 4000 кг винограду, практикується зелений збирання для підвищення якості врожаю. Таким чином, росте сильна, стійка лоза, що дає чудовий виноград, з якого виробляються мускулисті, насичені, але не позбавлені елегантності і довгоживучі вина Valduero.

Valduero Crianza – чудове червоне сухе вино, 100% Тінто Фіно, витримується не менше 15 місяців у дубі та 12 у пляшці. Виноград для нього збирається із 12-річних лоз. Насиченого, глибокого кольору з фіолетовими відблисками, це вино має багатий фруктовий аромат з відтінками бальзаміка, нюансами гвоздики та мускатного горіха. У смаку яскраво-фруктове, потужне, злегка пряне, воно залишає довгий смак. Valduero Crianza може гідно змагатися з винами Резерву. Урожай 2007 року отримав оцінку 90 балів від Роберта Паркера, урожай 2003 року – 92 бали також від Роберта Паркера.

Valduero Reserva – дивовижне червоне сухе вино, 100% Тінто Фіно, витримується не менше 30 місяців у дубі та 18 у пляшці. Віногорож для цього вина збирається з лоз віком 15-25 років. У цього вина глибокий і складний аромат із тонами зацукрованої стиглої вишні, тютюну, прянощів та відтінками мадери. У смаку густе, складне, м'язисте, повнотіле, зі зрілими бархатистими танінами, нотами стиглих чорних ягід, джему, східних прянощів і довгим смаком. Рекомендується подавати при температурі 17-19 ° С до страв з дичини. Valduero Reserva 2006 отримало 92 бали від Роберта Паркера, 2005 рік – 93 бали від Роберта Паркера, 2004 рік – 90 балів Wine Spectator.

Valduero 6 anos – розкішне червоне сухе вино, 100% Тінто Фіно, витримується не менше 36 місяців у чотирьох різних видах дубових бочок, потім не менше 36 місяців дозріває у пляшці. Виноград для Valduero 6 anos збирається з лоз віком 35-40 років. У насиченому та складному ароматі цього вина виразно проявляються відтінки кедрового горіха, кави, джему з чорних ягід, прянощів. У смаку комплексне, повнотіле, дуже соковите, потужне, але елегантне,воно поступово розкриває свої нові і нові грані. Залишає довгий, багатогранний післясмак. Це вино рекомендується подавати при температурі 17-19 ° С до страв з дичини, ягня, зрілим сирам. Це вино неодноразово нагороджувалося золотою медаллю, вінтаж 2005 був відзначений 93 балами від Роберта Паркера, 2004 отримав 94 бали від нього ж.

Valduero Gran Reserva – приголомшливе червоне сухе вино, 100% Тінто Фіно, витримується 48 місяців у шести різних типах бочок, потім ще 40 місяців у пляшці. Виноград для цього вина збирається із лоз віком 25-33 роки. Аромат – інтенсивний, яскравий, насичений із відтінками інжиру, карамелі, сигарної коробки, вишні. У смаку м'язова, сильна, але не позбавлена витонченості, жива, з гарними, бадьорими танінами і дивовижно довгим післясмаком. Ідеальне вино для медитації. Valduero Gran Reserva рекомендується подавати за температури 18-19 С, перед подачею бажано декантувати. Valduero Gran Reserva 2001 отримало 95 балів від Робер.та Паркера, вінтаж 1999 – 94 бали.

Оберіть мову сайту!