UA / RU
 
Графік роботи
пн-чт: 10.00-21.00
пт-сб: 10.00-22.00
нд: 10.00-21.00
Из чего делают джин?

Приєднуйтесь до нас у соцмережах :)
Цікаво знати     08102015

З чого роблять джин?

З чого роблять джин?

Вважається, що джин винайшов голландський лікар Франциск Сільвій. Це сталося в часи, коли в Європі лютувала чума, і багато хто вірив у цілющі властивості ялівцю. Аптекар почав експерименти з цією рослиною і незабаром було придумано стільки популярний зараз напій. Саме слово джин походить від французького « genièvre» - ялівець.

Ялівець та ячмінний спирт – головні елементи джину згідно з голландською рецептурою. Тим не менш, існує безліч різновидів джину на різних зернових культурах - ангелиці, коріандрі і мигдалі, фіалковому корені і т.д.


Як пити джин?

Оскільки напій властивий сухий ізавершений смак , п'ють джин залпом і добре охолодженим.

Його подають у спеціальних невеликих прямих чарочках із товстим дном. Причому чарки заздалегідь охолоджують.

Щоб якось утихомирити цей обпалюючий смак, напій слід закушувати, але не запивати.


Із чим пити джин?

Закушувати джин найкраще копченостями, рибою, дичиною та сиром. Як закуски можуть виступати цитрусові та інші фрукти. Напій можна комбінувати із солодкими стравами.

П'ють джин та у складі коктейлів. Найпопулярніший із них “Джин-тонік”, придуманий британськими солдатами у 18-му столітті. Під час військових дій в Індії солдати страждали від малярії та цинги. Єдиними ефективними ліками був тонік, який, щоправда, був досить гірким. Цю гіркоту зумів пом'якшити джин,який на багато століть склав гідну партію тоніку.

Зараз ніхто не бореться з цингою та малярією подібними методами, люди п'ють джин у задоволення, з комфортом розташувавшись у барі.

Цей легендарний коктейль готують так. Беруть 50 мл лондонського сухого джину, 100 мл тоніка, грам сто льоду в кубиках та пару скибочок ароматного лайма. Це співвідношення може змінюватися, якщо Ви хочете отримати напій більшої чи меншої міцності. Оптимальна пропорція -1:2 ( джин/тонік ) .

Який джин краще?

Існує голландський та сухий ( лондонський ) джин . У голландського джину сильніший аромат. Не можна сказати, що один джин краще, а інший гірше - все залежить від Ваших смаків пристрастей. Можна поставити інше питання: Як ви любите пити джин? Хтось віддає перевагу його чистому вигляді, а хтось у складі коктейлів.

Для коктейлів переважно використовують лондонський джин , в якому дуже ясно відчувається ялівець. Має багато шанувальників.

Різновидів джину безліч, серед них є і ароматизовані джини. Головне, що потрібно пам'ятати при виборі джину - хороший джин створює в роті відчуття свіжості, у нього відсутній солодкий присмак, а запах ялівцю доповнюють прянощі.

Оберіть мову сайту!