UA / RU
 
Графік роботи
пн-чт: 10.00-21.00
пт-сб: 10.00-22.00
нд: 10.00-21.00
Элитный виски

Приєднуйтесь до нас у соцмережах :)
Цікаво знати     30102015

Елітний віскі

Витриманий елітний віскі.

В даний час точно встановити батьківщину напою неможливо. А суперечки про першість у винаході напою не закінчені й досі.
Шотландська версія походження напою свідчить, що рецепт виготовлення був принесений християнськими місіонерами з хрестових походів. Після чого шотландці замінивши виноград на ячмінь отримали напій, який назвали водою життя (uisge beatha). Назва поступово змінюючи форму, перетворилася на сучасне віскі (whisky).
У свою чергу Ірландці вважають напій своїм і приписують його винахід святому Патріку. Спочатку віскі як ліки виготовляли ченці численних монастирів. Але враховуючи обмеженість території та її щільне заселення, напій швидко заволодів народним коханням і став вироблятися по всій Шотландії та Ірландії. Промислова революція дозволила поліпшити як якість виробленого продукту, і значно наростити обсяги виробництва. Алкогольний напій завоював популярність у всьому світі. Нині його виробництво налагоджено у таких країнах, як США, Канада, Японія.
Але зазвичай найвищу оцінку отримують Шотландські виробники.
Вони по праву пишаються плодами своєї праці, адже завдяки експорту напою, скарбниця щороку поповнюється більш ніж двома мільйонами фунтів. Наголошуючи на відмінності свого напою, шотландський віскі маркується як «whisky», в виробленого в інших країнах напою, що має маркування «whiskey».

Віскі – Шлях до олімпу.

Незважаючи на багатовікову історію, всього сто років тому, віскі, як алкогольний напій, через свою дешевизну, був переважно популярний у нижчих верствах суспільства. Незважаючи на це, окремі виробники в боротьбі за споживача демонстрували високий рівень якості. Що згодом дозволило зайняти лідируючі позиції у світовому рейтингу міцних алкогольних напоїв .
Одним із найважливіших факторів у ціноутворенні віскі є витримка.
Побачивши цифру 40 або більше, можна бути впевненим у приналежності напою до елітних, колекційних сортів. Як найдорожчі представники віскі, можна відзначити такі марки, як The Macallan in Lalique 64-річної витримки, 70-річний Dalmore 62 і 50-річний Glenfarclas. Знайти їх у вільному продажу неможливо. А щоб стати власником, доведеться взяти участь у відповідних аукціонах. Варто відзначити, що з огляду на популярність напою сучасні виробники пропонують величезний асортимент якісних сортів напою, розрахований на найвибагливішого споживача.
В інтернет-магазині Вайнфуд є можливість як замовити напій, що зацікавив, додому, так і обравши кілька варіантів.ов подивитися на них на власні очі.
Для того, щоб дізнатися смак справжнього елітного віскі, зовсім не обов'язково платити десятки тисяч доларів. Правильний вибір. Такий шляхетний напій, як віскі, потребує особливого поводження. Не дивно, що за таку довгу історію виникла культура його споживання.
Найбільшу популярність та поширення набуло так зване правило п'яти S.
Отже, правило п'яти S говорить:
  1. - милуватися (sight);
  2. - понюхати (smell);
  3. - посмакувати (swish);
  4. - проковтнути (swallow);
  5. - Розбавити (splash).
Насамперед необхідно оцінити колірну гаму напою. Після чого поступово наближаючи келих, вдихнути запах віскі. Далі зробивши маленький ковток недовго потримати напій у роті, відчувши його смакову гаму. Нарешті проковтнути віскі. І при вживанні важких сортів запити його водою.

Оберіть мову сайту!