UA / RU
 
Графік роботи
пн-чт: 10.00-21.00
пт-сб: 10.00-22.00
нд: 10.00-21.00
Сорта рома

Приєднуйтесь до нас у соцмережах :)
Цікаво знати     14102015

Сорти рому

Сорти рому

Походження рому

Колиска рому - очеретяні плантації на Карибах. У сімнадцятому столітті на таких плантаціях повсюдно застосовувалася праця рабів – саме вони першими зазначили, що патока, яка є побічним продуктом виробництва цукру, має властивість зброджуватись у алкоголь. Незабаром завдяки перегонці вдалося отримати справжній ром - концентрований та позбавлений домішок.

Види рому в залежності від технології виробництва

Класифікація видів рому, де головним критерієм є технологія виробництва, включає сільськогосподарський, промисловий ром і тафью.

Для виробництва сільськогосподарського рому використовується чистий очеретяний сік, який мине стадію відділення цукру. Дана технологія є вкрай дорогою, тому зараз цей вид рому виробляється тільки на Гаїті та в окремих французьких департаментах.

Промисловий ром виготовляють із цукрового тросу.тника, очищеного від цукру. Переважна кількість сучасного рому вироблятиметься саме цим способом. Така методика є найефективнішою у промисловості, оскільки виключає наявність будь-яких відходів. Цукор проходить рафінацію та окремо надходить у продаж, а віджата патока є основним інгредієнтом рому.

Таф'я є наслідком переробки відходів патоки. Якість такого рому найнижча, його не експортують, а роблять виключно власних потреб у станах третього світу.

Сорти рому за кольором

Світлий ром ще називають білим чи срібним. Напій не має чітко вираженого смаку, і, як правило, використовується як основа для коктейлів. Зважаючи на те, що напій позбавлений домішок, його використовують для приготування рома з кавою. Дуже яскравий приклад – Bacardi Superior.

Золотий або янтарний ром. Цей напій має середню міцність, і томитися в спеціальних бочках з дуба. Виробник на розсуд може додаватирізні добавки – переважно це спеції та карамель. Наприклад, ElDorado.

Темний ром "відпочиває" у дубових бочках, які спеціально обпалюються. У смаку напою виразно виділяється патока, карамель, і часто можна вловити нотки спецій. Цей сорт рому дуже популярний у коктейлях, його використовують професійні кулінари. Дуже популярний Bacardi Black .

Оберіть мову сайту!