UA / RU
 
Графік роботи
пн-чт: 10.00-21.00
пт-сб: 10.00-22.00
нд: 10.00-21.00
Чем закусывать виски?

Приєднуйтесь до нас у соцмережах :)
Із чим пити?    

Чим закушувати віскі?

Чим закушують віскі

"Віскі - це освіта, розуміння і прагнення до дослідження смаків", - говорить Грег Діллон, знавець спиртних напоїв. «Глибина смаку, різноманітність та інтрига віскі – ось що рухає тенденцією до того, що віскі відмінно поєднується з їжею». Так, вино не єдиний напій, який чудово поєднується з їжею. Скроні стає все більш популярним, як відмінний партнер для цілого ряду страв: від легких закусок до десертів. Багато віскі варіюються від легкого до повнотілого, від нотки солодощі та фруктовості до складніших із яскравими торф'яними та димними нотками.

Що подають до віскі різних сортів?

Віскі відмінно поєднується з морепродуктами, сиром, копченим та смаженим м'ясом, десертами. Легші віскі краще підходять для копченого лосося та суші. У той час як середньотіла віскі поєднується з копченою рибою, наприклад, скумбріей. Повнотілі, димні,витримані віскі чудові з темним шоколадом, кексами, пудингом, стейком на грилі, смаженою олениною, хаггісом, зрілими та блакитними сирами.

Темний шоколад та віскі добре доповнюють один одного. Шоколад із апельсином – чудовий вибір для любителів скотчу. Нотки цитрусових у віскі посилюють апельсиновий смак шоколаду. Молочний шоколад, з відтінком імбиру або перцю добре поєднується з житнім віскі. Шоколад з лісовим горіхом чудово доповнить односолодовий шотландський віскі. Тоді як бурбон, шанований американцями, унікально поєднується практично з усіма видами шоколаду.

Чим закушують віскі з етикету?

Так, зазвичай до напою вибирають шоколад. Але є багато інших цікавих закусок. Наприклад, сир. У них із віскі досить багато спільного. Вони обидва витримані, і обидва бувають різних уподобань. Витриманий чеддер поєднують із димними нотками віскі. Зрілий сир з пліснявию ідеальний компаньйон для пряного віскі. М'який молодий сир відмінно доповнить віскі з солодким відтінком.

Ви ніколи не помилитеся, вибравши сухофрукти з горіхами. Більш солодкі горіхи поєднуються з міцними торф'яними віскі. Скроні з димними нотками – з добре обсмаженими горіхами. Якщо це звана вечеря або обід, спробуйте подати до віскі стейки на грилі. Вони поєднуються із глибоким, димним смаком напою.

А до бурбона підійде більш пісне м'ясо. Копчений лосось підійде до димних і житніх ноток віскі.

Також непогано підходить до віскі яблучний пиріг. Він поєднуватиметься з віскі, що має легку насолоду. Це найчастіше бурбон та житнє віскі.

Невідповідні закуски до віскі

Ніколи не подавайте на стіл до віскі консервовані пряні овочі. Категорично не підходять до цього напою.і, що містять велику кількість перцю або чилі, що не поєднуються між собою приправ та спецій, надто солоні страви.

Виходячи з етикету, запивати віскі – це поганий тон. Дозволяється використовувати напій як основу для коктейлів. Тобто додавати до нього в келих колу, охолоджену воду, лід або скибочки лимона. Однак так роблять тільки ті, хто не є відданими шанувальниками цього солодового напою.



Оберіть мову сайту!