Цікаві факти
Класичне ігристе біле сухе вино. Представлено в оригінальній подарунковій упаковці – золотому кулері.
Цей напій виготовлено австрійською компанією Schlumberger.
Брют виготовлений з винограду сортів Вельшріслінг, Шардоне та Вайссбургундер за класичною системою шампанізації.
Базове вино, отримане в результаті ферментації в резервуарах з нержавіючої сталі, змішують з витриманими винами.
Мар'яж вин різних років сприяє отриманню характерного смаку та аромату.
Отримане кюве купажують з тиражним лікером та дріжджами та розливають у пляшки, які потім поміщають у льох для витримки.
Вторинна ферментація відбувається при контрольованій температурі 15-16 градусів та певній вологості протягом вісімнадцяти місяців.
Подальша витримка на осаді сприяє формуванню польноти та делікатності смаку.
Потім пляшки, що зберігаються на шейкерній стійці, повертають і енергійно струшують.
Це дозволяє відокремити дріжджі від бічних стінок і зібрати їх у шийці.
Далі відбувається дегоржування: шийка пляшки заморожують і видаляють осад, що перетворився на лід.
Для створення характерного смаку до напою додається експедиційний лікер, виготовлений з високоякісних виноматеріалів.
Потім вино закупорюють та відправляють на остаточне дозрівання протягом двох тижнів.
Брют демонструє іскристий світло-жовтий колір і має свіжий фруктовий аромат, в якому відчуваються ноти зелених яблук і абрикосів.
У розкритті звучать дріжджові та димні тони.
Смак напою збалансований, гармонійний, з домінуючими фруктовими відтінками, доповненими елегантними дріжджовими нотами.
gt;
Напій підходить до закусок, легких рибних та м'ясних страв, а також не надто солодких десертів. Брют подають при температурі 5-7 градусів. Schlumberger – австрійська сімейна виноробна компанія, заснована Робертом Альвіном Шлюмбергером.
Роберт Шлюмбергер народився 1814 року в Німеччині (Штутгарт).
Після смерті батька він змушений був кинути навчання і зайнятися торгівлею.
Працюючи в Реймсі у знаменитих підвалах французьких ігристих вин Ruinart Pére et Fils, Шлюмбергер брав участь у створенні напоїв за традиційним способом шампанізації.
Після повернення в Австрію він вирішив зайнятися аналогічним виробництвом шампанських вин (Schaumwein) за французьким методом, використовуючи місцевий виноград.іноградників.
Значну фінансову підтримку підприємству надала його дружина Софі Кірхнер.
Сімейний бізнес активно розвивався, і вже 1845 року на Австрійській торговій виставці ігристі вина Schlumberger отримали нагороду за високу якість.
Надихнувшись успіхом, компанія продовжила вдосконалювати напої.
І 1862 року після Міжнародної виставки в Лондоні шампанське «Sparkling Vöslauer» не тільки стало популярним серед віденських любителів, а й з'явилося у винних картах королівських дворів Австрії та Англії.
У середині ХІХ століття компанія розширила сферу виробництва.
Роберт Шлюмбергер імпортував червоні сорти Rebsorten Cabernet Sauvignon та Merlot із Франції та вперше культивував їх в Австрії.
У 1864 році Шлумбергер обраний мером Феслау, а в 1878 році імператор Австрії Франц Йосип I завітав виноробутитул Едлер фон Голдек. Після смерті Роберта Шлумбергера кермо влади взяв у свої руки його син Отто, який також вклав багато сил і ресурсів у розвиток бізнесу.
У 1895 році компанія отримала Королівський ордер призначення, що означало, що Schlumberger є постачальником вина для королівського столу.
Підприємство пережило дві світові війни, і 1973 року воно перейшло до німецької сімейної виноробної групи Underberg, яка придбала контрольний пакет акцій.
У 2014 році основним акціонером стає холдингова компанія Swiss Sastre SA, яка також прагне дотримуватися австрійських традицій виробництва.
Будучи інноваційним двигуном у галузі, сьогодні корпорація зосереджена на розробці нових продуктів та ідей більше, ніж будь-коли.
Успішними продуктами у 2016 році стали Schlumberger ON ICE та Schlumberger Grüner Veltliner.
Зараз Schlumberger є одним із десяти найкращих у Європі винних будинків, його продукція експортується до більш ніж 30 країн світу.
Практично кожна третя пляшка виходить із підвалів Відня на міжнародний ринок.
У 2017 році Schlumberger відзначає своє 175-річчя.
Будучи найстарішим виробником ігристого вина в Австрії, компанія продовжує орієнтуватися на цінності, закладені засновником.
Висока якість, поєднання традицій та інновацій, а також відданість австрійській культурі ігристого вина залишаються в центрі уваги Schlumberger.