Цікаві факти
Ром Appleton Estate - Ром Еплтон Естейт
- чудовий золотий ямайський ром, витриманий у дубових бочках.
До його купажу входить 15 унікальних ромів із льохів компанії Appleton Estate.
Він має спокусливий, тонкий аромат з відтінками коричневого цукру, ванілі, прянощів, апельсинової цедри, свіжого персика та сушеного абрикосу.
У смаку м'який, з делікатною насолодою, тонами меду, марципану та карамелі.
Приємний, м'який, злегка пряний післясмак.
Ром Еплтон Естейт рекомендується вживати в чистому вигляді з льодом.
Історія:
Ром для корінних жителів острова є невід'ємною частинкою історії Ямайки.
Ямайці вважають ром своєрідними ліками від усіх бід.
Очерет на острові почали вирощувати ще англійці 1655 року, коли відвоювали його в іспанців.
ДПротягом часу Ямайка була засланням, куди відправляли рабів з Африки, а ті працювали на англійську корону, вирощуючи і збираючи очерет.
Через деякий час виникла проблема – куди подіти перероблену мелясу? І місцеве населення ухвалило рішення переробляти відходи очерету та дистилювати ром.
З того часу і почалася історія ямайського рому.
Eppleton – один із найпоширеніших і найпопулярніших ромів Ямайки.
Завод з виробництва найстарішого напою на острові розташований у його серці – долині Нассау з часу заснування і досі.
Засновником підприємства став Джон Рей, який багато експериментував, дистилюючи ром, і отримав нагороду ніжний м'який напій Eppleton.
З 1860 року Джону почав допомагати племінник - Чарльз Уорд.
За час існування компанії, ром завоював величезну кількість нагород не лише на батьківщині, а й у Європі – Парижі, Амстердамі.
Так істОрічно склалося, що після смерті Чарльза Уорда, компанія переходила з рук в руки, але на щастя це не позначилося на якості напою.
З 2012 року підприємство Appleton Estate викупила італійська всесвітньо відома компанія Gruppo Campari.
Завдяки їхнім зусиллям ром став ще популярнішим і виробництво перевищило 10,8 мільйонів пляшок на рік.
Епплтон Естейт є терруарним ромом, що вагомо відрізняє його від інших напоїв у цій категорії. Це означає, що напій повинен вироблятися з певних сортів очерету, вирощеного на одній і тій же місцевості, особливому кліматі.
На сьогоднішній день плантації тростини для Епплтон займають 4614 га.
Також напій є органічним продуктом, тобто при вирощуванні сировини не використовують мінеральні добрива та пестициди. Використовують лише органічні добрива.
Технологія виробництва протягом століть залишається незмінною. Дистиляція проходить у мідних аламбиках, а витримка, у бочках із білого дуба.
Протягом тривалого часу майстром купажу Appleton Estate був талановитий Оуен Таллох, який мріяв створити лінійку витриманих ромів. Завдяки йому весь світ зараз може насолоджуватися ромом 21-го та 50-ти літньої витримки.
У наш час головним майстром компанії є Джой Спенс, перша у світі дівчина, яка обійняла посаду головного майстра купажу. Її унікальний ніс здатний розрізнити більше трьохсот відтінків рому.