Цікаві факти
Воістину видатний ром, що визрівав у тропічному кліматі Домінікани.
Його глибокий та багатогранний букет формувався понад десять років усередині дубових бочок з-під іспанського хересного вина Олоросо та кентуккійського бурбона.
Ром демонструє розкішний колір червоного дерева.
Його благородний аромат наповнений тонами старого коньяку, ананаса, нуги, цедри мандарину та цукерок тоффі.
Оксамитовий смак зітканий з відтінків деревини сандала, карамелі, кураги, родзинок та розпеченого мигдалю. Довгий післясмак характеризується горіховими тонами.
Реліз присвячений 130-річчю ромового бренду Brugal, заснованого іспанським емігрантом доном Андресом Бругалом у 1888-му році.
Він втілює головний принцип компанії: Ром, як ніде у світі. Напій розкриває свій приголомшливий потенціал при температурі трохи вище за кімнатну (24-26°C).Спробуйте зігріти келих з напоєм теплом своїх рук, і ви відчуєте нові відтінки ванілі, кави, фініків, меду, стиглого персика та підкопченої полуниці.
Ром ідеальний як діжестив.
Рекомендований фудпейринг: чорний шоколад, фруктовий салат з бананом і ананасами. успіху, - говорив дон Адреса Бругал.
Уже п'яте покоління родини Бругал випускає преміальні витримані роми на найбільшому винокурному заводі Домініканської республіки. Досягнувши вершин на ринках Карибського басейну, бренд Brugal стрімко підкорює Європу.
Сьогодні він займає перші рядки в рейтингу найпопулярніших ромів Іспанії та Італії.яка наноситься винятково вручну.
Ця незвичайна і трудомістка деталь підкреслює ексклюзивність ромів Бругал.
Її засновник Андрес Бругал Монтанер був родом із Сіджесу, невеликого містечка на північному сході Іспанії.
Досвід виробництва автентичного рому він придбав на Кубі, куди емігрував ще в юності.
Саме там він навчився дистилювати спирт із меляси – чорної патоки, яка залишається після виробництва цукрової тростини.
Сповнений духом авантюризму, він перебрався в Пуерто-Плата – північну провінцію Домінікани, де у 1888-му році засновує невелику винокурню. З кінця XIX-го і аж до початку XX-го століття підприємство Андреса випускало виключно білий ром – основний компонент популярних тропічних коктейлів, що символізували безтурботність та розкіш.екрасної епохи.
Все змінилося з початком Першої світової війни.
Суворий окопний побут скинув із безтурботних юнаків пелену ілюзій.
Мільйони чоловіків, які повернулися з фронту, прагнули вже зовсім інших напоїв. У 1920-му році винокурня Brugal підхопила зростаючий тренд, випустивши першу лінійку бурштинових і чорних ромів.
Це рішення буквально озолотило компанію.
За лічені роки завод утричі збільшив свої потужності.
На виручені мільйони спадкоємці дона Андреса придбали власну плантацію цукрової тростини та обладнали підприємство за останнім словом техніки.
Через майже 100 років заводи Brugal щодня виробляють 75 000 літрів міцного рому – це 80% від усієї ромової індустрії Домінікани!rugal покриває всі категорії класичного рому: від білого (срібного) до екстра-чорного.
У 2013-му компанія презентувала свій перший ром класу супер-преміум – Papa Andres, який був визнаний найкращим у світі.